Férfi kézilabda NB I.

2023.04.22. 20:25

A Pick Szeged 46 gólt lőve legyőzte a veszprémieket - Fotók

Újabb lépést tett az alapszakasz-elsőség felé az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, miután 46–30-ra legyőzte a Fejér-BÁL Veszprémet. A negyvenhat gól új csúcs a Pick Arénában, a szegediek legközelebb május ötödikén a NEKA vendégeként lépnek pályára.

Becsei Dávid

Fotó: Gémes Sándor

OTP Bank-Pick Szeged–Fejér-BÁL Veszprém 46–30 (24–19) 

Férfi kézilabda NB I., 22. forduló. Szeged, Pick Aréna, 1852 néző. Vezette: Héjja, Kónya. 

OTP Bank-Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 5/1, Garciandía 2, Martins 2, Rosta 9, Mackovsek 3, Frimmel 4. Csere: Mikler (kapus), Stepancic 3, Szita 3, Gaber 1, Blonz 6/2, Sostaric 3/1, Radvánszki 3, Varga M. 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 

Fejér-BÁL Veszprém: Balogh T. – Szmetán P., Ludmán 5, Szrnka 4, Machác, Vetési 2, Hári 6/2. Csere: Miklós G. (kapus), Éles B. 4, Preszter 2, Szatmári 2, Fercsik 2, Molnár B. 1/1, Rubos 2. Csizmadia. Vezetőedző: Éles József. 

Hétméteres: 5/4, ill. 5/3. 

Kiállítás: 6, ill. 4 perc. 
 

 

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: 

Megtévesztő a tabellára tekinteni, mert a bennmaradásért harcol a Veszprém, de szép szezonjuk van, hiszen a bajnokság mellett az Európa-liga csoportkörében is érdekeltek voltak, ez pedig nem könnyű feladat. Egyértelműen a védekezésünkkel volt problémánk, hiszen, amikor jól teljesítettünk hátul, akkor jobban kézilabdáztunk. Jól szerepeltek a fiatal játékosaink, a legfontosabb, hogy begyűjtöttük a két pontot, egy meccsel kevesebb van hátra az alapszakaszból és nincs újabb sérültünk.

Varga Mihály, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: 

 Sok pozitív impulzust kaptunk ma mi fiatalok, amiből erőt meríthetünk, hiszen holnap fontos mérkőzés vár ránk az NB I./B-ben.

Danyi Gábor, a Fejér-BÁL Veszprém másodedzője: 

Gratulálok a Pick Szeged győzelméhez, ami egy pillanatig sem volt kérdés, hiszen mások a céljaik és lehetőségeik a csapatoknak. Nem szerettünk volna alárendelt szerepben játszani, azt akartuk megmutatni, amit tudunk. Ez az első félidőben sikerült, a másodikban viszont elfáradtunk. Ekkor viszont lehetőséget adtunk a fiataloknak, nekik óriási lehetőség és élmény itt játszani.

Preszter Ákos, a Fejér-BÁL Veszprém játékosa: 

Nagyon jól kézilabdázott ma a Szeged, gratulálok nekik. Az első félidőben jól védekeztünk és támadtunk, a másodikban viszont elkövettünk hibákat. Mindig öröm egy ilyen meccsen pályára lépni, hiszen olyan játékosok ellen játszhattam, akiket eddig csak a televízióban láttam. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában