A Szeged-Csanád GA szerda 18 órakor az éllovas Diósgyőr otthonában szerepel

2023.04.25. 19:54

Első osztályú klubhoz utaznak

A labdarúgó NB II hétközi, 34. fordulójában a Szeged-Csanád GA szerda 18 órakor az éllovas és az NB I.-be visszajutott Diósgyőr otthonában lép pályára. A meccs jó teszt lesz a vendégeknek.

Mádi József

Kundrák Norbert (kék-feketében) tudja, milyen érzés győztes gólt szerezni Diósgyőrben.

Fotó: Gémes Sándor

Teljesült a diósgyőri szurkolók nagy álma. Amikor 2021 nyarán kiesett a csapat az NB I.-ből, mindenki azt várta, hogy azonnal, a  2021–22-es szezonban visszajut az élvonalba. Ehelyett az előző NB II. harmadik helyén végzett, így a 2022–23-as idényt is a másodosztályban töltötte. Ám ezt a bajnokságot már biztos, hogy olyan helyen végzi, amely ismét az NB I.-et jelenti a miskolci együttesnek. Öt fordulóval a sorozat vége előtt az előnye már 16 pont a harmadik Ajka előtt, így a fel(vissza)jutás biztos, és mivel a második MTK három vereséget szenvedett egymás után, így a bajnoki cím is nagyon közel van.

Ehhez az együtteshez utazik az a Szeged-Csanád GA, amely még reménykedik a harmadik hely megszerzésében. Nem is olyan régen, 2022 szeptember 17-én a Tisza-partiak Kundrák Norbert góljával 1–0-ra legyőzték a diósgyőri stadionban a hazaiakat – igaz, az egy magyar kupa-mérkőzés volt.

– Nagyon izgatottan várjuk a mérkőzést, különösen most, hogy a Diósgyőr már feljutott az első osztályba. Gratulálunk a klubnak, és a legjobbakat kívánjuk nekik az élvonalban. A tisztelet mellett ugyanakkor megvan a saját célunk, amelynek elérése szempontjából ez egy fontos meccs lesz számunkra. A DVTK elleni találkozó  ideális alkalom arra, hogy felmérjük, hol tartunk egy első osztályú csapathoz képest. Plusz motivációt jelenthet a játékosoknak, hogy a televízió közvetíti az összecsapást, szeretjük az ilyen kihívásokat. Bízom benne, hogy jó játékkal rukkolunk elő. Ha azon a szinten futballozunk, amelyen korábban már többször is, akkor jó eredményt érhetünk el – nyilatkozta Alekszandar Sztevanovics, a szegediek vezetőedzője.

A Tisza-partiak egy sikerrel megvívott bajnoki után utaztak el Miskolcra, hiszen a Pécs ellen 1–0-ra győztek Gajdos Zsolt találatával. A nagy kérdés az, vajon a szegediek mennyire tudják elrontani a miskolciak ünnepét, ehhez ezúttal a pontos és gyors kontrák éppen megfelelőek lehetnek. 

A szegediek keretében annyi változás lesz, hogy Kővári Róbert visszatérhet az eltiltása után, míg Farkas Aurél éppen az ötödik sárga lapja miatt nem játszhat. A sérültek közül Vári Barnabás, Temesvári Attila és Beronja Zoran továbbra sem bevethető.

A 18 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában