11-est is hibázott a vendégcsapat Kecskeméten

2023.04.09. 16:36

Kikapott a HFC

A labdarúgó NB III. Közép csoportjának 30. fordulójában a Hódmezővásárhelyi FC már a szünet előtt hátrányba került Kecskeméten, majd a második félidőben csak 0–2 után sikerült a szépítés, így a csapat kikapott, és átadta az első helyét az Iváncsának.

M. J.

Nem tudott nyerni Kecskeméten a Hódmezővásárhely (kék-sárgában), így lecsúszott a második helyre az NB III-ban.

Fotó: Török János

Elég korán, már a hetedik percben vezetett a hazai alakulat, amikor a korábbi szegedi támadó, Gérczi Márton egyedül lépett ki, és a kapus mellett a hálóba lőtt, 1–0. 

A hódmezővásárhelyi együttes egyenlíthetett volna, de 11-est hibázott Schildkraut Krisztián révén a második félidő elején, illetve a kapus Cseh Balázs bravúrral védett.

És ahogy lenni szokott ilyenkor, tovább növelte előnyét a kecskeméti csapat. Megint Gréczi villant, aki labdát szerzett, kapura tört, majd önzetlenül kiszolgálta az akciót követő Győri Benjámint, akinek csak az üres kapuba kellett lőnie, 2–0. 

A HFC hatalmas nyomás alatt tartotta a hazai kaput, ám gólt csak egyet tudott szerezni a 82. percben, amikor egy kavarodás végén Schildkraut lövését még védte Cseh, de a kipattanót Irmes Dávid belőtte, 2–1. A gól után is volt még vásárhelyi helyzet, főleg Pesuth Simon révén, de az egyenlítés nem jött össze.

Antal Krisztián: – Ezt a mérkőzést nem az ellenfél nyerte meg, hanem mi veszítettük el. Játékban magasan a hazaiak felett voltunk, és nagyjából öt olyan lehetőségünk volt, amellyel visszajöhettünk volna a meccsbe. Ezekkel nem tudtunk élni, így gratulálunk a kecskemétieknek.

Kecskeméti TE II.– Hódmezővásárhelyi FC 2–1 (1–0)

Labdarúgó NB III., Közép csoport, 30. forduló. Kecskemét, 100 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Dobos Dávid, Vrbovszki Pál).

Kecskeméti TE II.: Cseh – Major Sz. (Lovas A., 70.), Buna, Jászai-Deák, Katona B. (Győri B., 62.), Polyák, Barkóczi (Győri Á., 70.), Szalai Sz., Györgye (Bodor, a szünetben), Gréczi, Szamosi (Hatvani, 74.). Vezetőedző: Virágh Ferenc.

HFC: Deczki – Orosz M., Hunya, Szabó P., Zámbori – Ondrejó (Zana, 66.) – Bogdán (Pesuth, 80.), Schildkraut, Bata (Rabecz, 75.), Zabari (Hegedűs M., a szünetben) – Vladul (Irmes, 66.). Vezetőedző: Antal Krisztián.

Gólszerzők: Gréczi (7.), Győri B. (65.), ill. Irmes (82.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában