Géresi Krisztián révén még vezetett a vendégcsapat, végül kikapott Diósgyőrben

2023.04.26. 19:49

Nem bírta a Szeged a nyomást

A már az NB I.-be feljutott, éllovas Diósgyőr otthonában szerepelt a labdarúgó NB II. 34. fordulójában a Szeged-Csanád GA, amely Géresi Krisztián 11-es góljával vezetett, ám a hazaiak fordítottak, és nyertek.

Mádi József

Szilágyi Zoltán (balról) és Lőrinczy Attila sok párharcot megvívott.

Fotó: Koncz Márton

A szegediek kapusa, egyben csapatkapitánya, Molnár-Farkas Tamás 100. alkalommal lépett pályára a Tisza-partiak mezében a már az NB I.-be feljutott Diósgyőr otthonában. 

A hazai nyomás közepette már a 4. percben büntetőhöz jutott a Szeged: Papp Áron pöckölte át Holdampf Gergő lábai fölött a labdát, a hazai játékos elkésett a 16-oson belül a becsúszással, és elütötte a fiatal támadót, Géresi Krisztián pedig biztosan lőtte a labdát a jobb alsó sarokba, 0–1.   

A 16. percben kellett először védenie Molnár-Farkasnak, Cseke Benjámin középre tartó labdáját biztosan fogta, majd Bíró Bence lapos, 17 méteres lövését védte Danilovics Braniszlav. Következett Lőrinczy Attila távoli bombája, amely éppen fölément – jócskán volt esemény a szakadó esőben. 

A 31. percben egyenlített a Diósgyőr, egy szöglet után Bárdos Bence fejelt a bal sarokba, 1–1.

A gól után Géresinek volt kétszer jó megindulása balról befelé, ám a lövések messze célt tévesztettek. A szünet előtti percekben volt dolga a szegedi védelemnek, de megoldotta a feladatot.

A szünet után is megmaradta a diósgyőri fölény és nyomás, a Szeged nem sokáig tudta megtartani a labdát. Az viszont a vendégek dicséretére vált, hogy lelkesen, csúszva, mászva, elveszett labdát nem ismerve próbálták megakadályozni a hazaiak támadásépítéseit. 

Azonban a Szeged nem bírta ki az iszonyú nyomást, és a 85. percben a csereként beállt Jurek Gábor révén megszerezte a vezetést, egyben a győztes gólt, 2–1.

Diósgyőri VTK–Szeged-Csanád GA 2–1 (1–1)

Labdarúgó Merkantil Bank liga NB II., 34. forduló. Diósgyőr, 3030 néző. Vezette: Sipos Tamás (Szalai Dániel, Varga Gábor).

Diósgyőr: Danilovics – Farkas D., Szatmári, Bárdos, Medgyes S. (Bokros, 79.) – Cseke, Bényei (Jurek, 74.), Holdampf – Lukács, Lőrinczy, Obonuet (Könyves, 84.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Könczey (Kővári, 74.), Szilágyi Z., Tóth B., Gera N. – Gajdos, Szakály D. (Szatmári, 87.) – Prosser, Géresi, Papp Á. (Haruna, 87.) – Bíró B. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gólszerzők: Bárdos (31.), Jurek (85.), ill. Géresi (4., 11-esből).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában