Férfi kézilabda

2023.05.24. 10:06

A Pick Szeged tehetséges válogatott játékost igazolt

Bejelentette ötödik nyári érkezőjét is az OTP Bank-Férfi kézilabdacsapata. Kent Robin Tönnesen Párizsba távozása miatt sem lesz kevesebb szegedi jobbátlövő, ugyanis Szymon Dzialakiewicz erre a pozícióra érkezik a nyáron egy plusz egy évre.

Becsei Dávid

Dzialakiewicz (a labdával) 13 meccsen 25 gólt szerzett eddig a válogatottban.

Fotó: MTI/EPA/PAP/Lukasz Gagulski

Folytatódott a bejelentések sorozata az OTP Bank-Pick Szegednél. Carlos Molina után újabb válogatott kézilabdázó érkezéséről hullt le a lepel. A lengyel válogatott Szymon Dzialakiewicz a svéd Redbergslids csapatától igazol a Tisza-parti városba. A 190 centiméteres jobbátlövő 2022-ben megnyerte a német másodosztályt, a Bundesliga 2-t a VfL Gummersbach együttesével, amelyben csapattársa volt a szegedi születésű magyar válogatott kapus, Nagy Martin.

A német másodosztályú bajnokság hivatalos statisztikája szerint a 2021–2022-es idényben harminchét bajnokin lépett pályára Dzialakiewicz, amelyeken negyven gólt jegyzett és a játékvezetők háromszor büntették kétperces kiállítással. Ami pedig a jelenlegi szezont illeti, svéd csapata az első osztályú bajnokság utolsó helyén végzett és kiesett. Huszonhat mérkőzésen 136 gólt lőtt, amivel a góllövőlista hetedik helyén zárt.

A szegedi klub cégvezetője, Kiss Bence úgy fogalmazott a bejelentésben, hogy két rutinos kézilabdázó, Kalaras és Molina leigazolása után most egy tehetséges jobbátlövővel sikerült megállapodni. Ő a 2023–2024-es szezonra a Pick ötödik igazolása Imsgard, Jelinic, Kalaras és Molina után.

Szymon Dzialakiewicz 2000. február 17-én született Lengyelországban, Legnicában. 2016-ban Gdanskba igazolt, majd 2019-ben a szintén lengyel Gwarda Opole játékosa lett. 2021-ben állt légiósnak, a német Gummersbach igazolta le. Az idei szezont a svéd Redbergslids IK csapatánál tölti.

– Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen profi és nagyszerű eredményeket elérő csapathoz csatlakozhatok – kezdte székfoglalóját Dzialakiewicz. 0ľ Az OTP Bank-Pick Szeged egy nagy múltú klub, csodás szurkolótáborral a háta mögött. Már számolom vissza a napokat, hogy elkezdhessem a közös munkát a kerettel, találkozhassak a szurkolókkal, pályára léphessek abban a gyönyörű arénában, amelynek komoly híre van Európában. Nehéz szavakkal leírni azt, amit érzek, hatalmas bennem a bizonyítási vágy, az, hogy megmutathassam, hogy mire vagyok képes. Ígérem, minden meccsen a győzelemért küzdök majd a kék mezben – fogadkozott a 2000. február 17-én született játékos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában