Futsal

2023.05.09. 15:54

A szegedi Rutai Balázs szép gólja kupagyőzelmet ért a Haladásnak – VIDEÓ

Történelmi címvédés született a futsal magyar kupában, miután megnyerte a döntőt Debrecenben a Haladás a Berettyóújfalu ellen 1–0-ra a szegedi Rutai Balázs góljával. A bajnokságban az aranyéremért ugyanez a két csapat küzd majd meg.

Becsei Dávid

Túl a nehéz időszakon. Fontos meccseket kellett kihagynia térdsérülése miatt.

Fotó: Cseh Gábor/MW

– Nagy győzelmet arattunk, hiszen a Haladás futsalcsapatának történelmében először sikerült a címvédés. Szeretnénk ezen az úton továbbhaladni, és a bajnoki döntőben megismételni ezt a teljesítményünket. Debrecen nincs közel Szombathelyhez, de így legalább volt időnk megünnepelni hazafelé ezt a gyönyörű sikert – jegyezte meg a Délmagyarország érdeklődésére Rutai Balázs. 

Nehéz időszakot zárt le az elmúlt hétvégén a 25 éves szegedi származású játékos. Az elmúlt két és fél hónapban nem léphetett pályára térdsérülés miatt.

– Picivel több, mint két hónappal ez előtt szúrást éreztem a térdemben, majd kiderült, beszakadt a porc. Szerencsére műtétre nem volt szükség, kaptam egy injekciót és ezután erősítenem kellett a lábam. Egyedül edzettem, fontos mérkőzéseket hagytam ki, így nehéz időszakon vagyok túl. Másfél hete csatlakoztam be a labdás edzésekbe, a terhelésre pedig olyan jól reagált a térdem, hogy már a kupahétvégén is pályára léphettem – mesélte a Haladás játékosa, aki Veszprémből igazolt Szombathelyre a nyáron. 

Hozzátette, nem egy sérülékeny típus, ez volt az első alkalom, hogy egynél több hetet hagyott ki. Ezt különösen nehezen viselte, mert kihagyott négy fontos válogatott mérkőzést, hét bajnokit és két kupatalálkozót is. 

Visszatérve a kupahétvégére, dicsérte edzőjét is, aki az elődöntő előtt szólt neki, egy-két percet szán neki a mérkőzéseken. Az elődöntőben ebből öt lett, a Kecskemét elleni 4–0-ra megnyert meccsen két gólt jegyzett Rutai. A döntőben mindössze másfél percet kapott, de a legjobbkor, ugyanis egy hosszú passz után bal külsővel sikerült kilőnie a jobb alsó sarkot nagyjából nyolc méterről. 

Eddig ötször találkozott idén a Haladás a Berettyóval. Az elsőn utóbbi nyert, amin úgy fogalmazott Rutai, még keresték önmagukat a szezon elején. A másik négy mérkőzést viszont már behúzták, kettőt simán (6–2, 7–0), kettőt pedig szoros végjátékban (1–0, 3–2). Ezekkel az előjelekkel várják a május végén kezdődő bajnoki döntőt, amely az egyik fél harmadik győzelméig tart. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában