Utánpótlás vízilabda

2023.05.19. 20:49

A szentesi edző a képzési rendszert dicsérte a Ferencváros legyőzése után

Óriási sikert ért el a Prointerier Yordo Szentes leánygyermek vízilabdacsapata, miután a nyolcas döntőbe hetedikként bejutva a második Ferencvárost legyőzte 10–8-ra.

B.D.

A hatalmas siker után sugárzott a szentesi lányok öröme a csoportképről.

Forrás: a Szentesi Vízilabda Klub Facebook-oldala

– Ez a győzelem nem csak az eredmény miatt egy gyönyörű sikerélmény számunkra, hanem azért, mert elkezdtünk egy munkát, amiben a képzés nagyon fontos – kezdte az értékelést a klub közösségi oldalán Oltyán Gyula, a gyermekcsapat vezetőedzője.

– A szezon végén ilyenkor láthatjuk, hogy az elvégzett munkánk mennyire volt eredményes. Látni kell, hogy honnan indultunk és hova tartunk. Amit most a lányok összeraktak, azt mutatja, hogy eredményesen dolgoztunk az idény során. Ezt próbáljuk még tovább fényesíteni a hétvége során. Ilyen szépen és összeszedetten még nem láttam ezeket a lányokat vízilabdázni, de ez volt a célunk, hogy amikor eljön „a nagynap”, akkor jól játsszunk. Ehhez a sikerhez hozzátartozik, hogy jó a rendszer, mert a képzésre koncentrálhatunk egész évben – dicsérte csapatát és a bajnoki rendszert a tréner.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a szentesi Matajsz Janka volt hét góllal, míg Dömsödi Döniz kétszer, Furák-Szabovik Tessza egyszer volt eredményes.

Az elődöntőben a szentesi fiatalok szombaton 15 óra 15 perctől a nyolcas döntőbe harmadik helyen bejutott KSI-vel találkoznak az elődöntőben. A Szőnyi úti uszodában két szentesi csapat is medencébe ugrik holnap délután, mivel 17 órától a felnőtt női együttes, a Valdor Szentes is itt játszik sorsdöntő bajnoki mérkőzést a BVSC-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában