Gajdos Zsolt góljával vezetett a Szeged, ám végül 1–1 lett a meccs vége

2023.05.07. 18:50

Emberhátrányban ikszeltek

Több mint egy félidőt emberhátrányban játszott a Szeged-Csanád GA a labdarúgó NB II. 36. fordulójában Csákváron, és ugyan sikerült megszereznie a vezetést, ám végül döntetlent játszott.

Mádi József

Gajdos Zsolt (jobbról) góljával vezetett a Szeged Csákváron.

Fotó: Koncz Márton

Lüktető iram jellemezte az első fél órát: a kiesés rémétől fenyegetett hazaiak agresszívabban kezdtek, miközben érdekes volt felfedezni Vaskó Tamás játékát, aki a válogatottban, a korábbi magyar és külföldi klubjaiban is inkább belső védőkét szerepelt, ezúttal viszont centerként kapott lehetőséget. Volt is dolga vele a szegedieknek...

Ebben az időszakban mindössze egyszer kellett védenie Molnár-Farkas Tamásnak, miközben a másik oldalon akadt egy sarkazás szöglet után Papp Áron révén, illetve Szakály Dénes 25 méteres szabadrúgását követően szállt el messze a bal felső sarok felett. 

Aztán átvette az irányítást a Szeged-Csanád GA, ám a 39. percben Szatmári Lóránd megkapta a második sárgáját, így a piros lapot is – emberhátrányba került a vendégcsapat a bajnokságban még csak másodszor.

Így aztán a második félidőben egyszerű volt a képlet: biztos védekezésből gyorsan kell kontrázni. A 52. percben éppen egy ilyen akció után szerzett vezetést a Szeged. Papp Áron indult meg, majd beadását szögletre mentették, és az ebből középre bejött labda Gajdos Zsolthoz került az ötösön, aki az átvétel után ballal félfordulattal a jobb alsóba lőtt, 0–1.  Gyorsan jött az egyenlítés, a 63. percben Vaskó érkezett jókor egy jobb oldali beadásra, 1–1.

A beadások a hajrában sokasodtak a szegedi kapu előtt, ám a szegedi védelem jól állta a folyamatos nyomást. 

A döntetlen abból a szempontból nem jó, hogy az Ajka vereségével megnyílt az út a harmadik hely felé, viszont a csákvári körülmények, az emberhátrány ismeretében ebben nem volt több.

Csákvár–Szeged-Csanád GA 1–1 (0–0) 
Merkantil bank Labdarúgó NB II., 36. forduló. Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 200 néző. Vezette: Kovács Imre (Vörös Dániel, Nagy Viktor)
Csákvár: Auerbach – Murka, Alaxai, Karacs, Körmendi – Fejős (Kocsis D., 64.), Magyar Zs. (Beliczky, 78.), Ominger – Torvund (Tamás, 78.), Vaskó, Baracskai (Gazdag V., 58.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Gera N. – Farkas A., Szatmári – Papp Á. (Prosser, 86.), Szakály D. (Bíró B., 75.), Géresi (Kővári, 62.) – Gajdos (Simon Á., 86.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerzők: Vaskó (63.), ill. Gajdos (52.).
Kiállítva: Szatmári (39.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában