Az első félidőben lefutballozta a Gyirmótot a hazai csapat

2023.05.14. 19:18

Esélyt sem hagyott a Szeged

A labdarúgó NB II. 37. fordulójában a Szeged-Csanád GA a Gyirmót csapatát fogadta amolyan felsőházi helyosztón a Szent Gellért Fórumban. A találkozó első félidejében a hazai csapat lefocizta a pályáról az ellenfelét, így megelőzte ellenfelét a tabellán.

Mádi József

Géresi Krisztián két 11-est értékesített.

Fotó: Gémes Sándor

Tisztán látszódott, két úgymond ügyes csapat találkozik, hiszen a labda szépen járt lábról lábra, szabálytalanságnak pedig nyoma sem volt. Géresi Krisztián vette magára a terhet, és előbb messziről lőtt, a labda laposan érkezett Rusák Edvárd kezébe, majd az általa kiharcolt büntető után önmaga értékesítette a 11-est a 11. percben.

Ami biztos, a Szeged a szezon legjobb játékát produkálta az első 25 percben rendkívül kombinatívan futballozva, a visszarendeződést gyorsan és fegyelmezetten végrehajtva, a visszatámadást hatásosan megcsinálva, illetve négy kapura lövést elérve.

A 30. perctől egy kicsit kijött a szorításból a Gyirmót, és Simon Andrásnak volt három lövése és egy fejese, amely elkerülte a kaput. Ám mielőtt még megérezte volna a vendégcsapat, hogy egyenlíthet, megint 11-es következett, amikor Bíró Bencét buktatták, és Géresi újra biztos ítéletvégrehajtó volt.  

Az 53. percben egy szerencsétlen mozdulat miatt megfogyatkozott a hazai csapat: Farkas Aurél karja találkozott Nagy Patrik fejével, a szegedi megkapta a második sárgáját, így mehetett zuhanyozni. Innentől kezdve pedig gyirmóti részről megindult az egy kapuzás. Géresi szabadrúgásánál Rusák Edvárdnak kellett nagyot védeni, miközben a vendégek lövései nem találtak kaput.  

Nem így a Szegedé: a 77. percben Bíró Bence 21 méteres szabadrúgásból lőtt a kapuba, majd a következő támadásból 11-eshez jutott kezezés miatt a Gyirmót, Soltész Dominik büntetőjét azonban Molnár-Farkas Tamás kivédte. 

A győzelem azt jelenti, hogy a Szeged-Csanád GA a Gyirmót elé a negyedik helyre került. 

Alekszandar Sztevanovics:Minden siker után büszke vagyok a játékosokra, ez így van most is. Az első félidőben domináltunk, két gólt szereztünk büntetőből. A szünet után a kiállítás okozott egy kis zavart, de a cserékkel, a vérfrissítéssel rendbe tettük a játékot. Engem nem lepett meg a csapat remek játéka, mert tudom, mire képesek a játékosok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában