Megszerezték a kilencedik helyet

2023.05.18. 18:54

Győzelemmel búcsúzott a Szegedi VE hat vízilabdázója a csapattól – GALÉRIA

Nem engedte reménykedni a harmadik meccsben az UVSE-t a Szegedi VE. Kiss Csaba tanítványai végig vezetve győztek 9–6-ra, így az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcot 9:3-ra megnyerték a férfi vízilabda OB I.-ben.

Becsei Dávid

Hat vízilabdázó nem folytatja Szegeden, Horváth Zsombor viszont igen.

Fotó: Török János

Ünnepség előzte meg a mérkőzést, a Zue.hu Szegedi VE hat távozó vízilabdázóját és másodedzőjét, Barna Tamás búcsúztatta el a mérkőzés előtt. Molnár Dávid, Lakatos Soma, Vékony Ákos, Baj Marcell, Kardos Alexander és Kovács Kristóf sem folytatja a játékos-pályafutását a Tisza-parti városban.

Az első negyedben mindössze egy gól született, azt viszont a távozó Lakatos alaposan megünnepelte. A második negyedben fordítani tudott az UVSE, de kérészéletű előnyük után a nagyszünetben 3–2 állt már az eredményjelzőn. 

A harmadik negyedben megérkezett a meccsbe a strandvízilabda-válogatottal Egyiptomból bronzéremmel hazatérő Boros Tamás, aki három bombagóllal köszönt be. 7–4-re ellépett a Szeged, ezt a háromgólos előnyt pedig már a végéig megtartott, így a kilencedik helyen fejezte be a bajnokságot. 

Kiss Csaba: – Egy csapat, amely a rájátszásban négyből négy meccset megnyer, annak boldognak kell lennie, de rajtunk inkább a megkönnyebbülést érzem. Összekaptuk magunkat azután, hogy a felsőházba nem jutottunk be, pedig lett volna ott helyünk és megszereztük a kilencedik helyet. Egy szezon végén mindig összegez az ember, pláne ilyenkor, amikor többen távoznak a csapatból. Hektikus idényt produkáltunk, megküzdöttünk az ellenfelekkel és saját magunkkal is, de örülök, hogy jól zártuk a rájátszást. 

Zue.hu Szegedi VE–UVSE 9–6 (1–0, 2–2, 4–3, 2–1) 
Férfi vízilabda OB I., rájátszás a 9. helyért, 2. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 250 néző. Vezette: Csizmadia, Varga M. 
Zue.hu Szegedi VE: Kovács K. – Bóbis, Lakatos 2, Baj, Kürti 2, Leinweber 1, Vékony. Csere: Sánta, Kardos, Tóth Gy. 1, Horváth Zs., Boros 3, Pörge. Vezetőedző: Kiss Csaba. 
UVSE: Korom – Korbán, Seeler, Korbács 1, Bencz, Garancsy 1, Barics. Csere: Gidófalvy, Eppel, Besenyei, Hegedűs 2, Ionescu 2, Tamás K. Vezetőedző: Vincze Balázs. 
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 6/2. 
Ötméteresből: -, ill. 1/1. 
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9:3 a Szeged javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában