A folyó algyői szakaszán rendezték meg a csónakos pergető bajnokság 1. és 2. fordulóját

2023.05.26. 12:49

Horgászok a Tiszán: jól áll a Röszke HE II.-es csapat – GALÉRIÁVAL

Egy budapesti csapat nyerte a Tisza algyői szakaszán rendezett csónakos pergető országos bajnokság első két fordulóját, míg a legjobb pozícióban a Röszke HE II.-es csapata áll, amely összetettben a negyedik helyről várja az őszi folytatást.

M. J.

A Tisza algyői szakaszán 42 csapat versenyzett.

Fotó: Karnok Csaba

Összesen 42 csapat nevezett a Tisza algyői szakaszán megrendezett csónakos pergető horgász országos bajnokság első két fordulójára, amely a Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetsége (HECSMSZ, a közelgő közgyűlésen lehet majd csak nevet változtatni, ezért hívják még így a szervezetet) és a Röszkei Sporthorgász és Természetvédő Egyesület közös szervezésében, az algyői önkormányzat és a polgárőrség hathatós támogatásával, Juhász Gábor (versenyző), Magyar László (Röszkei STE-elnök) és Oláh Szabolcs (HECSMSZ ügyvezető igazgató) segítségével lehetett az algyői Tisza-szakasz 180. és 198. kilométere között.  

Az abszolút első helyet a budapesti Team Xzoga Gawas nevű csapat szerezte meg, hiszen mindkét nap az első helyen végzett. A Csongrád-Csanád vármegyei indulók közül a legjobb pozícióban a Röszke HE II. csapata végzett, amely a két nap alapján a negyedik helyen áll Galler Ákos, Kovács Tamás összeállításban. A Röszke HE I. együttese (összeállítás: Juhász Gábor, Martonosi Zoltán) az első fordulóban nem volt szerencsés, hiszen fogott hal nélkül zártak, ám másnap már jobban szerepeltek, a 17. helyet csípték el, összesítésben pedig a 30. helyre léptek előre.

Folytatás már csak ősszel: szeptemberben a Bács-Kiskun vármegyei Fajszon, míg októberben a Tisza-tónál, Abádszalókon rendeznek újabb két-két fordulót a csónakos pergető országos bajnokságban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában