Helyi sport

2023.05.10. 20:50

Hosszabbítás után nyert, és bent maradt a Szedeák - FOTÓK

Fordulatos meccsen, hosszabbítást követően legyőzte az Oroszlányt a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, és mivel a Nyíregyháza kikapott, ezzel bebiztosította bennmaradását a szegedi csapat az A csoportban.

Vajgely Pál

Washington triplája döntött.

Fotó: Karnok Csaba

Kosárlabda, SzegedKéthetes szünet után nehezen lendültek játékba a csapatok: hogy ebben mekkora hatása volt valóban a kényszerszünetnek, az kérdéses, mindenesetre a második negyed elején a Szedeák mutatott szép dolgokat, és Washington kettő plusz egyes akciója után az addigi legnagyobb, hétpontos különbség alakult ki 27–20-nál. Tíz fölé is tornázta előnyét a Naturtex, köszönhetően a gyorsindításoknak – a félidő végjátékában viszont megakadt támadásban a Tisza-parti gárda. Az Oroszlány azonban kihagyott öt büntetőt, így végül ha egy ponttal is, de a Szedeák vezetett a nagyszünetben, 36–35.

Hiába kezdte egy 9–0-val a harmadik negyedet a Szedeák, az Oroszlány Barnjak vezérletével nem szakadt le komolyabban: sőt, a vendégek légiósának harmadik távolijával már az OSE vezetett 47–48-nál. A negyed utolsó két percében viszont jól használta ki a Szedeák, hogy ellenfele már bónuszban volt, 55–52-ről jöhetett az utolsó tíz perc. 

Roberson pontjaival tartotta előnyét a Szedeák, viszont továbbra is hullámzó volt a meccs: egy eladott labda után Calloway ziccerével a vendégeknél volt az előny 64–66-nál, amikor három és fél perc maradt. A végjáték is szoros meccset hozott, 68–70-nél maradt 15 másodperce a Szedeáknak, hogy támadjon: Washington két büntetőjével kiegyenlített, majd kivédekezte az OSE támadását, 70–70, jöhetett a hosszabbítás. 

A ráadás is szoros csatát hozott, végül Desmond Washington hármasa döntött: 78–76-ra nyert a Szedeák, és mivel a Nyíregyháza kikapott a Pakstól, így a Naturtex-SZTE-Szedeák benn maradt az A csoportban. 


 

Naturtex-SZTE-Szedeák–MVM-OSE Lions 78–76 (18–18, 18–17, 19–17, 15–18, 8–6) - hosszabbítás után
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, alsóházi rájátszás, 6. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Tőzsér, Goda, dr. Németh.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 19/6, Polányi, Nicholson 12/6, BOGNÁR 9, ROBERSON 14 Csere: Person 8, Balogh 8, Kerpel-Fronius B., Carter 8/3. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Oroszlány: Dimitrijevics 15/6, Mucza 7/3, Calloway 7, Carev 11/3, Henry 6. Csere: BARNJAK 20/9, Ruják 2, Dorogi 2, Illés, Krestinin 6. Vezetőedző: Simon Petrov.

Nikola Lazics: – Kristóf mindent elmondott, gratulálok a fiúknak! Tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár ránk, és nem volt egyszerű tűzben tartani a csapatot két hét szünet után, szerintem ez nem normális szituáció. Az öltözőben is azt mondtam, a jó védekezésünknek köszönhetően nyertünk, a támadásban viszont sok hibát elkövettünk, bár ezen az estén sok mindenki hibázott, én, vagy a játékvezetők is. Kemény meccset játszottunk, igazi férfias csata, talán jobban alkalmazkodtunk a játékvezetői felfogáshoz, mint ellenfelünk. Gratulálok mindenkinek, hiszen biztosan bent maradtunk az A csoportban!

Bognár Kristóf: – Év elején nem hittem volna, hogy ennek fogunk örülni, de amilyen szituációba kerültünk az év során, most örülünk a bentmaradásnak. Nagyjából ilyen meccsre számítottunk, reméltük, hogy sikerül ezt megnyerni. Sok pontatlanság volt, elé brusztos mérkőzés volt. Sajnálom, hogy kétszer is több mint tízpontos előnybe kerültünk, de erre nem tudtunk rátenni, majd nagyon kiegyenlített lett a meccs. Főleg a végén jól működött a védekezésünk, gratulálok a fiúknak, és köszönöm a szurkolóink támogatását, nagy segítség volt az ő támogatásuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában