Ismét az Oroszlány az ellenfél Újszegeden

2023.05.09. 08:00

Lezárulhat a legnagyobb kérdés a Szedeák számára szerda este

Bebiztosíthatja bentmaradását a férfi kosárlabda NB I./A csoportjában a Naturtex-SZTE-Szedeák: ehhez még csak nem is feltétlen kell legyőznie az Oroszlányt szerdán este az újszegedi sportcsarnokban.

Vajgely Pál

Bognár Kristófék legutóbb simán nyertek itthon az Oroszlány ellen.

Fotó: Gémes Sándor

Véget ér a kéthetes szünet a férfi kosárlabda NB I./A csoportjának alsóházi rájátszásában, szerdán már újra teljes fordulót rendeznek a play-outban. A szünetre jó szájízzel mehetett el a Naturtex-SZTE-Szedeák, hiszen a Honvéd legyőzésével olyan helyzetbe került Nikola Lazics csapata, amelyből nehezen elképzelhető, hogy izgalmakat tartogat még a szegediek számára.

A Szedeák előnye ugyanis négy győzelem a sereghajtó Nyíregyházával szemben, azaz a matematika nyelvére lefordítva ahhoz, hogy ne maradjon bent az A csoportban a Tisza-parti csapat, mind az öt hátralévő meccsét el kellene veszítenie, miközben a nyírségiek mind az ötöt megnyerik. 

Szerdán az az Oroszlány érkezik Újszegedre, amellyel bő egy hónap alatt harmadjára találkozik a Naturtex: április elsején az alapszakasz utolsó fordulójában magabiztosan győzött az OSE ellen a szegedi csapat, majd a play-out első körében, idegenben 89–76-ra kikapott. A képlet viszonylag egyszerű: ha nyer a Szedeák, miközben a Nyíregyháza nem győzi le a Paksot, akkor megvan a bentmaradás, a play-out következő fordulójában egyébként pedig éppen a szabolcsiakhoz látogatnak majd Kerpel-Fronius Balázsék. Az Oroszlány egyébként remek rajtot vett az alsóházi rájátszásban, hiszen mind az öt mérkőzését megnyerte.

A szerdai találkozón jelen lesznek a Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola diákjai, akiknél nemrég testnevelés-órán jártak a Szedeák tagja, majd a klub meghívta őket az Oroszlány elleni bajnokira.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában