Helyi sport

2023.05.19. 18:33

Magyar bajnok lett a szegedi triatlonos

Abszolút magyar bajnoki címet nyert a középtávú duatlon országos bajnokságon Simon Péter.

V. P.

Simon Péter rajt-cél győzelmet aratott Tabon.

Fotó: Simon Péter archívuma

Abszolút magyar bajnoki címet szerzett a Tab-on megrendezett duatlon országos bajnokságon Simon Péter. A középtávú duatlon országos bajnokság 10 km futásból, 60 km biciklizésből, majd újabb 10 km-es futásból állt, Simon Péter győzelméhez pedig kétség sem férhetett ezen a napon.

– Nyolc éve triatlonozok, azóta vártam arra, hogy magyar bajnok lehessek. Hosszú és kemény terveim vannak, ez a győzelem ennek az egyik állomása. Az időjárás ugyan megnehezítette a dolgunkat, egész nap szakadt az eső, de meglepő módon ez nem zavart különösebben a versenyzésben. Sikerült kihoznom magamból azt, ami bennem van, elégedett vagyok a teljesítményemmel. Kevés olyan futam van, ahova úgy állok hozzá, hogy ezt megnyerem, de most céltudatosan versenyeztem. Már az első futáson el tudtam szakadni a mezőnytől, és rajt-cél győzelmet arattam, holtpontom sem volt – összegzett Simon Péter.

A szegedi sportoló számára a folytatás egy tiszaújvárosi triatlon-versenyt hoz, majd július elején, Keszthelyen jön a triatlon országos bajnokság.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában