Az SZTE VK vívói Zrenjaninban és Budapesten indultak

2023.05.03. 09:17

Minden éremből egy

A dobogó mindhárom fokán állhatott szegedi vívó az elmúlt időszak két versenyén, a szerbiai Zrenjaninban, valamint a budapesti korosztályos országos bajnokságon.

Munkatársunktól

A szegedi vívók I. számú alakulata az újonc csapatversenyben harmadik lett.

Fotó: SZTE VK

A szerbiai Zrenjaninban a kadett korosztálynak rendeztek versenyt, amelyen az SZTE VK vívói is elindultak. Nagy Huba egész nap veretlenül teljesített, így az első helyet szerezte meg, míg Kerekes András a hatodik helyen végzett, pedig ő serdülőként indult, azaz ez a pozíció is remek teljesítmény.

A másik verseny Budapesten, az UTE vívótermében volt: az újonc korosztályú országos bajnokságnak adott otthont a létesítmény. A viadalon hat szegedi fiú indult egyéniben, emellett két csapat is vívott az érmekért.

Egyéniben ezüstérmes lett Szögi-Nagy Tamás, aki veretlen csoportkört vívott,  és szoros asszókkal eljutott a döntőig, amelyben az MTK-s ellenfele tudta csak megállítani.

A másnapi csapatversenyben az SZTE VK I-es számú csapata a második helyen volt rangsorolva, így a legjobb nyolc, majd a négy közé jutásért sima győzelmeket aratott, végül a döntőbe jutásért a Honvéd csapatával nem bírt. A bronzmeccsre szerencsére maradt még erő, a Zalaegerszeg csapatát 45:40-ös eredménnyel győzték le.

Az SZTE VK vívóinak eredményei, újonc országos bajnokság, Budapest, egyéni: 2. Szögi-Nagy Tamás, 10. Szaszák Balázs, 22. Fekete Simon, 32. Szabó Benedek, 49. Csáki Áron, 53. Zsögön Zétény.

Csapat: 3. SZTE VK I. (a csapat tagjai: Szögi-Nagy Tamás, Szaszák Balázs, Zsögön Zétény, Fekete Simon), 14. SZTE VK II.

A gyerekek felkészítő edzői: Bakó Tamás és Fábián Dániel.

 

Címkék#vívás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában