Pénteken jön a visszavágó

2023.05.06. 10:38

Minimális hátrányba került a Kosársuli

Kétpontos hátrányt kell ledolgoznia a Vásárhelyi Kosársulinak a Pénzügyőr ellen.

V. P.

Helytállt a helyosztó első meccsén a kékmezes Kosársuli.

Fotó: kosarsport.hu

Az ötödik-nyolcadik helyért folytatta szezonját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli férfi kosárlabdacsapata, ahol az első körben a Pénzügyőr a vásárhelyiek ellenfele.

A 3x3-as válogatott izraeli világbajnoki kvalifikációs tornán részt vevő Kelemen, valamint Pinnyey nélkül lépett pályára az első, budapesti mérkőzésen a Kosársuli.

A kiegyenlített meccsen a második negyed elején egy 8–0-ás futással lépett meg a Pénzügyőr, de a nagyszünetre nem engedte látótávolságon kívül ellenfelét a Vásárhely, 42–34.

A fordulást követően is volt egy nehezebb periódusa a Kosársulinak, amely tízpontos hátrányból futhatott neki az utolsó negyednek. A végjáték viszont teljesen a vásárhelyieké volt, 60–48-ról folyamatosan faragták a hátrányukat, Borbáth három büntetője után pedig egylabdányi különbség alakult ki, 71–69. A győzelemért is támadhatott a Kosársuli, ezt ugyan nem sikerült megszerezni, de mivel kuparendszerben bonyolítják le a helyosztókat, így a május 12-én, 18.30-kor esedékes vásárhelyi visszavágón kétpontos hátrányt kell ledolgozni a Kosársulinak.

Vuk Pavlovic: Fizikális mérkőzést játszottunk, amiből sokszor a Pénzügyőr jött ki jobban. Örülök, hogy tizenkét pontos hátránynál harcoltunk tovább és egylabdás mérkőzés lett belőle. Jövő héten pénteken folytatódik a párharc, kétpontos hátrányról kezdünk, remélem, addig a hiányzóink visszatérnek és teljes kerettel tudunk játszani.

Pénzügyőr Sportegyesület-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 71-69 (22-18, 20-16, 13-11, 16-24)
Férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoport, 5-8. helyért, első kör, odavágó. Budapest, CAMUGO SportLab Kosárlabda Csarnok. Vezette: Földesi, Kruk, Novák.
Pénzügyőr: Horváth 6/3, Nemes 8, Kerkai 21/6, Kovács 5/3, Barócsi 10. Csere: Szálas 9/3, Széphelyi 6, dr. Szekeres 3/3, Szentirmai 3/3, Hajnal, Koflanovics, Nyikos. Vezetőedző: Fülöp Gergő.
Kosársuli: Varga Á. 20/3, Borbáth 8/3, Balogh 10, Bálint 7/3, Varga Z. 18/9. Csere: Kass 4/3, Knyur 2, Bősz, Karsai. Vezetőedző: Vuk Pavlovic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában