Várja a hazatérést Szegedre

2023.05.28. 06:00

Nagy Martint kárpótolja a szezon vége a mellőzöttségért

Három év légióskodást követően a nyáron hazatér és ismét az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának játékosa lesz Nagy Martin. A 24 éves kapusnak nehéz idénye van a mellőzöttség miatt, de a tavaszi debütálás a felnőttválogatottban és az új szegedi szerződés kárpótolja.

Becsei Dávid

Nagy Martin áprilisban bemutatkozott a magyar válogatottban.

Fotó: Dömötör Csaba/MW

Posztján korosztálya egyik legtehetségesebb játékosa Magyarországon. A több játéklehetőség reményében 2020 nyarán légiósnak állt, a Valur Reykjavík elsőszámú kapusaként izlandi bajnok lett. Felfigyelt rá a német VfL Gummersbach, amellyel a másodosztályban lett aranyérmes szintén kulcsszereplőként, idén viszont a Bundesligában egy sajnálatos nyár végi bokatörés után még nem kapott lehetőséget.

– Természetesen nehéz ez a szezon, hiszen szerettem volna minél több lehetőséget kapni a Bundesligában. A sérülésem miatt igazolt svéd kapus viszont bejátszotta magát a keretbe, Ivanisevics képességeit pedig a magyar szurkolóknak nem kell bemutatni. A fiatalcsapatunkban, a Gummersbach II.-ben rendszeresen védtem, az elmúlt évek legjobb eredményét értük el egy ötödik hellyel – avatott be a részletekbe.

Mindezek után úgy fogalmazott, Chema Rodríguez szövetségi kapitány meghívója a válogatottba, illetve debütálás, valamint a megállapodás a Szegeddel kárpótolta, hogy Gummersbachban nem játszhatott.

– Bár a Bundesligában nem védtem, végig az első csapattal készültem és próbáltam kihozni a helyzetből a maximumot. Úgy érzem, rengeteget fejlődtem sok mindenben, de ez egyelőre kevesebb visszhangot kapott. Várom a következő idényt, hogy Szegeden megmutathassam mindenkinek a valós tudásom. Azt vallom, hogy aki nem éli meg a sötétséget, az nem tudja értékelni a fényt – utalt szezonjára.

Nagy Martin és a Pick Szeged egy plusz egyéves szerződést kötött egymással.

– Elképesztően boldoggá tesz, hogy jövök haza Szegedre, mert buzog bennem a bizonyítási vágy. A Pick Arénában még csak egyszer jártam, akkor is csak az edzőcsarnokban, úgyhogy igazán várom a nagy találkozást a létesítménnyel és a csapattal is – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában