Megismételte az előző szezon helyezését a csapat

2023.05.21. 22:37

Remek játék: negyedik helyen zárt a Szeged-Csanád GA

A labdarúgó NB II. utolsó, 38. fordulójában a Szeged-Csanád GA Kisvárdán a Nyíregyháza ellen 3–1-re nyert, így a sorozat 4. helyén végzett.

Mádi József

Kundrák Norbert (balról) vezetést szerzett a Szegednek Kisvárdán.

Fotó: Gémes Sándor

Nem volt egyszerű helyzetben a szegedi stáb a meccs előtt, hiszen a már korábban kidőlt játékosok (Temesvári Attila, Vári Barnabás, Beronja Zoran) mellett Farkas Aurélra eltiltás, míg Papp Áronra és Gera Norbertre sérülés miatt nem számíthatott Alekszandar Sztevanovics vezetőedző, Haruna Jammeh pedig a tartalékcsapatban szerepelt, el sem utazott Kisvárdára – talán ez jelzésértékű is volt a gambiai származású labdarúgó jövőjével kapcsolatban. Így a kispadon a cserekapus Takács János mellett mindössze öt mezőnyjátékos ücsörgött.

Mivel a Gyirmót otthon kikapott az MTK-tól, így az már a meccs előtt biztos volt, hogy a Szeged-Csanád GA az NB II. negyedik helyén végez, bármi történik is Kisvárdán.

Könczey Márk volt az első, aki szegedi részről próbálkozott, de labdája jócskán elkerülte a kaput, majd a 17. percben a kényszerű csere miatt beállt Csősz Richárd jobb oldali beadása után Novák Csanád ollózása ment a kapu fölé. 

A 19. percben remek szegedi támadás végén jött a gól: Géresi Krisztián bal oldali beadása után Kundrák Norbert érkezett az ötösön, és közelről a hálóba passzolt, 0–1. 

A 24. percben Kovácsréti Márk, egy perc múlva Rácz Balázs jelentkezett távoli lövéssel, majd a 28. percben Kővári Róbert lőtt éppen csak a jobb alsó sarok mellé. 

A 35. percben Rácz B. kezére pattant a labda a 16-oson belül, 11-eshez jutott a Nyíregyháza, amelyet Novák Csanád a jobb alsó sarokba lőtt, egyenlítettek a hazaiak a semmiből, 1–1.

A 39. percben Sigér Ákos lövése után Szilágyi Zoltán fejelte a felső lécre a labdát, amely szögletre pattant.

Az első félidő nagyjából a 30. percig lüktető iramú volt, a Szeged talán egy picivel jobban játszott, ám a váratlan nyíregyházi egyenlítés egy kicsit visszavetette a vendégeket.

A szünet utáni első negyedóra végén megint a Szeged jutott vezetéshez: szöglet után pattogott ide-oda a labda, végül Rácz Balázs közelről, három méterről lőtte azt a kapuba, 1–2.

A 64. percben Gresó Mátyás érkezett a 16-oson belülre a Novák Cs. által lekészített labdára, de csúnyán fölélőtt.

A második félidő nagy részében is főleg a Szeged akarata érvényesült, a hazai alakulat nem igazán tudott kapura veszélyes lenni, pedig nem volt könnyű helyzetben...

Sőt a 84. percben remek játék után került helyzetbe Rácz Balázs remek passzát követően Bíró Bence, aki nagyjából 13 méterről jobb belsővel a bal sarokba lőtte a labdát, 1–3.

A Szeged-Csanád GA ezzel a negyedik helyen zárta a bajnokságot, és megismételte az előző szezon eredményét, míg a Nyíregyháza készülhet az NB II.-es osztályozóra.

Nyíregyháza–Szeged-Csanád GA 1–3 (1–1)

Merkantil bank liga labdarúgó NB II., 38. forduló. Kisvárda, 800 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Berényi Ákos). 

Nyíregyháza: Hegedüs L. – Farkas B., Baki, Gengeliczki (Gresó, a szünetben), Nagy B. (Csősz, 17.) – Gál Sz., Sigér Á. (Kiss Á., 70.) – Pekár, Kovácsréti (Szerető, 79.), Pataki B. – Novák Cs. (Adamcsek, 79.). Vezetőedző: Lengyel Roland.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi, Tóth B., Kővári – Gajdos (Lestyán, 90.), Szakály D. (Simon Á., 90.) – Géresi (Szatmári L., 86.), Rácz B. (Rédling, 86.), Kundrák (Prosser, 90.) – Bíró B. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gólszerzők: Novák Cs. (35., 11-esből), ill. Kundrák (19.), Rácz B. (58.), Bíró B. (84.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában