A Kelen vezetett, ám a Szeged fordított, és nyert

2023.05.14. 16:34

Sokkal simább volt

A szezon utolsó hazai mérkőzésén a KÉSZ-St. Mihály-Szeged együttese győzelemmel búcsúzott a közönségtől, miután 3–2-re legyőzte a Kelen SC-t.

M. J.

Knezevics Milana (21) ezúttal is gólt szerzett.

Fotó: Karnok Csaba

A találkozó első gólját még a vendégek érték el, ám ezután jött egy parádés 18 perc még az első félidőben, amelyben a 24. és a 42. perc között Nagy Lilla Trbojevics Ivana és Knezevics Milana révén három gólt szerzett, így fordított a KÉSZ-St. Mihály-Szeged.

A szünet után is a Tisza-partiak játszottak fölényben, ám mégis a vendégek találtak be. A hátralévő időben jól menedzselte a meccset a St. Mihály, amely így győzelemmel búcsúzott a hazai közönségétől.

Attól függetlenül, hogy 3–2-re nyert a Szeged, ennél az eredménynél sokkal simább volt a meccs, hiszen a vendégek mindkét góljukat hazai hibából szerezték: az elsőnél egy bedobás után aludt el a védelem, míg a másodiknál egy rosszul hazaadott labdára csapott le a vendég támadó, és szerzett gólt. Ezen kívül kidolgozott helyzete nem volt a Kelennek, miközben a szegediek próbáltak építkezni, és abból gólokat szerezni.

Koncz Zsolt együttesének már csak egyetlen bajnokija maradt a szezonból: az ETO FC Győrhöz látogat május 21-én 14 órától.

Koncz Zsolt: – Feljutó csapatként nagyon nagy dolognak tartom, hogy magabiztosan maradtunk bent az első osztályban. Nagyon sokan és sokat tettek azért, hogy stabil NB I.-es női csapata legyen Szegednek, és azon dolgozunk, hogy a következő szezonban még sikeresebbé váljon a klub.

KÉSZ-St. Mihály-Szeged–Kelen SC 3–2 (3–1)
Labdarúgó Simple liga női NB I., 21. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 150 néző. Vezette: Kiss Anikó Tünde (Jakab Bianka, Nyeste Laura).
KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Csontos – Farkas N., Papp Sz., Nagy L., Micic, Knezevics, Malesevics, Balázs B. (Sajti, 55.), Suták, Trbojevics, Németh Zs. Vezetőedző: Koncz Zsolt.
Kelen SC: Bokros – Ódoni, Bederna, Csutoros, Bernhardt Bernadett, Végh K., Blayer Zs. (Kerekes, a szünetben), Ramor, Bernhardt Barbara, Ács K., Tóbik. Vezetőedző: Kun István.
Gólszerzők: Nagy L. (24.), Trbojevics (34.), Knezevics (42.), ill. Csutoros (14.), Tóbik (71.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában