Interjú Szentes-Bíró Tamással

2023.05.26. 15:46

Szegedi gólkirálya lett a futsal NB I.-nek

Szegedi származású labdarúgó, a 26 éves Szentes-Bíró Tamás lett a futsal NB I. idei gólkirálya harmincnégy találattal. A Nyírbátorban futballozó korábbi nagypályás játékossal beszélgettünk a szezonról, csapatáról és magánéletéről.

Becsei Dávid

Szentes-Bíró Tamás (zöld mezben) a Nyírbátor játékosaként lett gólkirály.

Fotó: Dodó Ferenc/MW

– Úgy látom, gyorsan beilleszkedett új csapatába, hiszen rögtön az első idényben elnyerte a gólkirályi címet a futsal NB I.-ben harmincnégy találattal. 

– Szerencsére nem az ismeretlenbe érkeztem, hiszen négy csapattársam is átigazolt Nyírbátorba a DEAC-ból. Velük jól megértjük egymást a pályán, és a magánéletben is nagyon jó barátságot ápolunk. 

– Aláírta volna a szezon előtt, hogy a rájátszást követően tizedik helyen végeznek és gólkirály lesz az újonccsapatban? 

– Lehet, hogy igen, mert új csapatként a biztos bennmaradás volt a célunk. Ami pedig a gólkirályságot illeti, evés közben jött meg az étvágyam. Sokáig nem figyeltem a listát, a rájátszás vége felé tudatosult bennem, hogy akár reális esélyem is lehet nyerni. 

– Ráment az egyéni elismerésre? 

– Nem, de az utolsó három fordulóban nagyobb előnyöm lett, a végén pedig már a csapattársaim jobban akarták, hogy gólkirály legyek, mint én. 

– Milyen volt a szezon egyébként? 

– Eléggé hullámzóan teljesítettünk. Hiába van több komoly rutinnal rendelkező futsal NB I.-es játékosunk, kicsit nehezen rázódtunk bele a bajnokságba. Újoncból is akadt bőven, akik első szezonjukat játszották, míg a rutinosak közül volt, akire három hónapig nem számíthattunk. Akadt azért bravúrunk is, a bajnoki döntőben a Berettyóújfalu ellen 1–0-ra vezető Haladás otthonából például elhoztunk egy pontot a 2–2-es döntetlennel. 

– Ez különösen értékes pont, hiszen jóbarátja, a szintén szegedi Rutai Balázs éppen a Haladás játékosa. 

– Persze, mindenképpen, hiszen a Hali nagyon komoly csapat. A zrika viszont elmaradt Balázzsal, mert azon a mérkőzésen ha jól emlékszem, kevesebb időt töltött a pályán. 

– Mi újság a futsalválogatottal? Hosszabb ideje nem láthattuk már címeres mezben. 

– Sajnos másfél éve kaptam utoljára meghívót. Ennek ellenére nem érzékeny a téma, de bevallom, azért edzek mindennap, hogy ismét odakerüljek a nemzeti csapat közelébe. Szorgalmasan csinálom a dolgom, legutóbb, amikor találkoztam a szövetségi kapitánnyal, akkor dicsért és azt mondta, elégedett a teljesítményemmel. 

– Civilben mivel foglalkozik? 

– Debrecenben sportszervező diplomát szereztem, de a családi gazdaságban helyezkedtem el. Egy kisközségben, Bátorligetben élünk a feleségemmel, szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozunk. Nagyot fordult velem a világ a koronavírus-járvány óta, hiszen a nagyvárosi életet magam mögött hagyva az első pár hét fura volt az állatok között, de élvezem ezt a munkát. Nyírbátor tíz percre van, Debrecen pedig másfél órányira, ezért is döntöttem a váltás mellett. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában