Labdarúgás

2023.06.15. 15:24

A Szeged-Csanád GA az NB I.-be visszajutott MTK-ból igazolt középpályást

Második nyári szerzeményét jelentette be a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II.-es labdarúgócsapata.

Becsei Dávid

Palincsár Martin kék-fekete mezt ölt a 2023–2024-es szezonra.

Forrás: a Szeged-Csanád Grosics Akadémia Facebook-oldala

Az NB I.-es rutinnal is rendelkező középpályás, Palincsár Martin Szegeden folytatja labdarúgó-pályafutását. A 24 éves támadó középpályás 2019. augusztusában mutatkozott be az MTK Budapest első csapatában, amelyben összesen hetvennyolc alkalommal lépett pályára, három gólt szerzett és tizenkét asszisztot jegyzett.

Az MTK mezében Palincsár harmincötször szerepelt az NB I.-ben, ebből tizenhat meccsen kezdőként.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia bejelentésében arra is emlékeztetett, hogy új labdarúgója 2021-ben két mérkőzésen a magyar U21-es válogatottban is játszott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Összesen hat alkalommal ölthette magára ennek a nemzeti csapatnak a szerelését.

– NB I-es ambíciókkal érkeztem Szegedre. Korábban az MTK-val már játszottam az élvonalban, szeretném ezt újra átélni a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosaként, a körülmények teljes mértékben adottak ehhez. Szeretnék a játékommal hozzájárulni ahhoz, hogy jövőre már a legjobbak közt szerepelhessünk. A beilleszkedéssel nem lesz gondom, sok csapattársat ismerek már korábbról. Gyönyörű a város és a stadion is – nyilatkozta székfoglalójában Palincsár Martin.

A 24 éves játékos a 2022–2023-as szezonban négyszer kezdett az NB II.-ben ezüstérmes MTK-ban, míg tizenegyszer csereként kapott lehetőséget, tizenhétszer pedig csak keretben volt.

Palincsár a szegediek második nyári igazolása, miután korábban a szintén támadó középpályás Magyar Zsolt érkezését jelentette a klub. Vele hároméves szerződést írtak alá, a Palincsár érkezéséről szóló közlemény ugyanerre az információra nem tér ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában