Hat szegedi indulhatott az olimpiai reménységek versenyén

2023.06.25. 15:27

Két bronzérem jutott

A Maty-éren rendezett evezős olimpiai reménységek versenyén az MVM Szegedi VE-t hatan kaptak lehetőséget, és a mérlegük két bronzérem, illetve két negyedik hely.

Munkatársunktól

A szegedi Mácsai Lilla (jobbról a második) bronzérmet szerzett az olimpiai reménységek versenyén.

Fotó: MVM Szegedi VE

A válogató versenyek alapján az MVM Szegedi VE-t hat sportoló képviselte a Maty-éren megrendezett evezős olimpiai reménységek versenyén. A helyszín rendhagyó volt, mert a sukorói versenypálya visszalépett szezon közben, így a szegedi létesítményben a minden igényt kielégítő körülmények között bonyolították le a 15–16 évesek válogatott versenyét öt nemzet (Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) részvételével

A szegedi egyesületből hatan szerepeltek négy nagy egységben (kormányos nélküli négyes, négypár, nyolcas), és ők két harmadik, valamint két negyedik helyezést értek el.

Az MVM Szegedi VE versenyzőinek eredményei, bronzérmesek: Hajdú András, Rácz Regő, Klauber Zénó, Kup Barnabás (utóbbi kettő Csepel, négypár), Mácsai Lilla, Rozmus Líra, Takó Lilla, Juhász Bianka, Strochmayer Maja, Bálint Zsófia, Vágó Emma, Mácsai Lilla, kormányos: Elekes Anna (nyolcas); negyedikek: Tóth Boromisza Bekes, Cserkó Zsolt, Ambrus Barnabás, Nagy Müller Zalán (utóbbi Szolnok, négyes), Mácsai Lilla, Vágó Emma, Bíró Julianna, Rozmus Míra (négyes).

A szegedi versenyzők legközelebb a július 6–9. között rendezendő 124. országos bajnokságon szerepelnek, a viadalt ugyancsak a Maty-éren bonyolítják le.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában