Ezüst- és bronzéremnek örülhettek

2023.06.06. 18:06

Kétszer is nagyot ünnepelhetett a Szentesi Vízilabda Klub

Kijutott az ünneplésből az elmúlt két hétvégén Szentesen, ugyanis a Szentesi Vízilabda Klub két utánpótlás korosztálya is felállhatott a dobogóra az országos bajnokság befejezésével. Az ifjúságiak ezüstéremmel jöttek haza a budapesti Hajós Alfréd Sportuszodában megrendezett nyolcas döntőről, míg a serdülők bronzérmesek lettek.

Becsei Dávid

Az ezüstérmes szentesi ifjúsági csapat.

Forrás: a Szentesi Vízilabda Klub Facebook-oldala

A serdülők az ötödik helyen jutottak be a nyolcas döntőbe, ahol a negyeddöntőben a Tatabányát győzték le 11–8-ra, majd az elődöntőben a később győztes UVSE nyert 24–7-re több felnőtt OB I.-ben pallérozódó tehetségének köszönhetően. Többek között az idén a Szegedet erősítette közülük Kenéz Kincső. A bronzmérkőzésen a másik nagymúltú fővárosi klub, a Ferencváros jött szembe Brávik Fruzsina tanítványaival. A rendes játékidő 11–11-es döntetlennel ért véget, a büntetőpárbajt, 5–3-ra megnyerték a Kurca-parti fiatalok. 

A Szentesi Vízilabda Klub bronzérmes leány serdülőcsapata.
Forrás: a Szentesi Vízilabda Klub Facebook-oldala

Egészen a döntőig menetelt az Prointerier Yordo Szentes az ifjúsági nyolcas döntőben, miután a negyeddöntőben és az elődöntőben is döntetlent játszott négy negyed alatt, majd az ötméteresekkel jobbnak bizonyult. Előbb a Ferencvárost győzték le Matajsz Márk vezetőedző tanítványai 13–13 után 17–16-ra, míg az elődöntőben a Dunaújváros ellen 6–6-ról indult a szétlövés és 12–11-nél ért véget. A döntőben a toronymagas esélyesnek számító UVSE ellen már elmaradt a szentesi bravúr, a Hajdú Katával, Aubéli Teklával és Kenézzel felálló újpestiek 17–2-es győzelemmel hódították el a bajnoki trófeát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában