Helyi sport

2023.06.16. 12:57

Mégis utazik az Európa Játékokra Jákó Miriam

Érettségije miatt nem utazott volna, most mégis ott lesz a mezőnyben a zsombói Cél-Tudat SE versenyzője.

Munkatársunktól

Jákó Miriam csapatban kezdte meg szereplését Lengyelországban.

Fotó: Frank Yvette

Csere történt az Európa Játékokra utazó magyar sportlövőcsapatban, a pisztolyos Csonka Zsófia nem vállalta a szereplést, helyette pedig Jákó Miriam szerepel.

A négyszeres olimpikon, Európa-bajnok Csonka Zsófia eredetileg légpisztolyban szerzett (ország)kvótát a hivatalosan jövő szerdán rajtoló lengyelországi EJ-re, ám a 10 méteres számban az egyetlen magyar indulási lehetőséget Major Veronika kapta meg. Így Csonka a légpisztoly és a sportpisztoly csapatban szerepelhetett volna, de nem élt a lehetőséggel.

Jákó Miriam eredetileg is a keret tagja volt, érettségi vizsgája miatt ugyanakkor mégsem utazott volna, a visszalépés után azonban - Herczegh Szabolcs szövetségi kapitány tájékoztatása szerint - vállalta, hogy mindkét csapatversenyben lőállásba lép Majorral és Sike Renátával együtt. A sportpisztoly olimpiai kvalifikációs egyéni versenyében Major és Sike szerepel.

A krakkói központú Európa Játékok sportlövőviadalait Wroclawban rendezik, ahol minden egyéni olimpiai számban egy-egy párizsi kvóta talál gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában