Szombaton kezdődik az U19-es kosárlabda vb

2023.06.23. 18:00

Nagy lehetőség előtt áll Ságodi Róbert

Debrecenben rendezik a korosztályos világbajnokságot.

Munkatársunktól

Ságodi Róbert ismét Magyarországot képviselheti.

Fotó: KISS ANNAMARIE HAON

Ma kezdődik az U19-es fiú kosárlabda világbajnokság, amelynek Debrecen ad otthont. A rendező jogán Magyarország korosztályos csapata is szerepel a tornán, a kijelölt keretbe pedig bekerült a hódmezővásárhelyi Ságodi Róbert is, aki a DEAC játékosa, így gyakorlatilag hazai pályán szerepelhet majd a vb-n. Karrierjében nem ez lesz az első alkalom, amikor Debrecenben szerepelhet világversenyen, hiszen korábban a 3x3-as U18-as válogatottal játszhatott a cívisvárosban.

Nagy lehetőség ez számunkra, hiszen korábban fiú vonalon utánpótlásválogatott még nem járt világbajnokságon, ráadásul a DEAC játékosaként külön öröm, hogy hazai közönség előtt bizonyíthatok. Az első összetartásunk bő egy éve volt, az idei szezon végeztével pedig szinte folyamatosan készülünk a vb-re. Szerintem összességében nem lehet panaszunk az elvégzett munka után, igyekszünk minden tőlünk telhetőt majd megtenni, hiszen ez egy olyan mérföldkő az életünkben, melyre örökké emlékezni fogunk és akár meg is határozhatja a jövőnket – mondta a torna rajta előtt Ságodi Róbert, aki idén tagja volt az U20-as bajnokságban aranyérmes debreceni csapatnak.

A magyar válogatott programja a csoportkörben (Debrecen, Főnix Aréna): Szombat, 17:30: Magyarország–Dél-Korea. Vasárnap, 17:30: Magyarország–Argentína. Hétfő, 17:30: Magyarország–Törökország. A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában