Helyi sport

2023.06.19. 13:13

Négy szegedi mehet Krakkóba

A Maty-éri válogatót követően kialakult a szerdán kezdődő krakkói Európa Játékokon szereplő kajak-kenu válogatott kerete, amelyben az MVM Szegedi VE-t négyen (Kuli István, Nádas Bence, Kiss Ágnes, Nagy Bianka) képviselik.

M. J.

Nagy Bianka (balról) két számban indulhat Krakkóban.

Fotó: Karnok Csaba

Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány 19 versenyzővel vág neki a szerdán kezdődő Európa Játékoknak, amely egyben Európa-bajnokság is lesz a sportág számára. A június 21–24. közötti versenyen a Kryspinow Waterway adottságai miatt csak 200 és 500 méteres számokat rendeznek.

A megnyitóünnepségen a magyar csapat zászlóvivője, a kajakos Varga Ádám két számban lesz érdekelt a héten, és ebben a szakágban érdekelt két szegedi: a négyes hajóban a szegedi világkupán bronzérmes Kuli István és Nádas Bence mellett a Csizmadia Kolos és Tótka Sándor alkotta kvartett versenyez. 

Női kenuban a fiatal szegedi Kiss Ágnes pedig ötszáz egyesben áll rajthoz, míg párosban ezúttal is a Bragato Giada, Nagy Bianka duó indul, utóbbi az MVM Szeged versenyzője. Nagy Bianka még a C2 200 méteres mix számban is elindul Fekete Ádám párjaként. 

A női kajakosoknál Gazsó Alida Dóra igazi számhalmozó lesz, hiszen háromban is rajthoz áll. A Honvéd világbajnoka ötszázon egyesben, párosban és négyesben is versenyezhet: K2 500 méteren a kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamarával ül össze, akivel mindkét hazai válogatót megnyerték, míg a négyesbe Gazsó és Csipes mellett Fojt Sára és Pupp Noémi került még be. 

Az Európa Játékok kajak-kenu versenyei június 21-én kezdődnek, az első döntőket egy nappal később rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában