Helyi sport

2023.06.28. 15:19

Negyedikként zártak Jákó Miriamék

A német válogatottal vívhatott külön csatát a bronzéremért a női sportpisztolyos csapat: az utolsó három kör jobban sikerült a riválisnak, így a Jákó Miriammal felálló egység a negyedik helyen végzett az Európa Játékokon.

V. P.

Jákó Miriam negyedik lett csapatban az Európa Játékokon.

Fotó: Frank Yvette

Nyolc csapat nevezett a 25 méteres viadalra a női sportpisztolyosok csapatversenyében: a magyar egységben ott volt a zsombói Cél-Tudat SE versenyzője, Jákó Miriam is. A magyar válogatottban Major Veronika és Sike Renáta volt még csapattag.

Az első szakasz csupán formalitás volt, mivel a második részben is mind a nyolc együttes lőhetett. A nyitószakaszban - melyben minden pisztolyos 30 lövést adott le - a magyarok 861 körrel a hatodik helyen zártak. A folytatásban már csak 15-15-15 lövés várt a résztvevőkre és ez a rész jobban sikerült a magyaroknak, akik 437 körrel a harmadikok lettek és a bronzéremért folytathatták. 

A dobogóért a német csapat volt az ellenfél, a 16 pontig tartó csatában pedig sokáig fej-fej mellett haladt a két válogatott. Az utolsó előtti körben azonban döntetlenre végeztek a felek, majd 11-15-nél a németek úgy vághattak neki az újabb sorozatnak, hogy már a döntetlen is elég nekik a győzelemhez. 9–9 lett az utolsó sorozat, ezzel pedig a németek 16–12-re nyertek, így Jákó Miriam és a magyar csapat negyedik helyen végzett az Európa Játékokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában