Helyi sport

2023.06.14. 17:34

Pastor: felhívtam a menedzserem és azt mondtam neki, itt kell befejeznünk – VIDEÓ

Az OTP Bank-Pick Szeged kispadjáról tíz év után távozó Juan Carlos Pastor lerántotta a leplet arról, mikor és hogyan dőlt el, hogy nem irányítja tovább a csapatot. Őszintén és a legnagyobb tisztelettel nyilatkozott a klubról, amelynek legsikeresebb trénerévé vált.

Becsei Dávid

Juan Carlos Pastor telt ház előtt, de ezüstéremmel köszönhetett el a Pick Arénában.

Fotó: Karnok Csaba

– Miután október elején 41–29-re kikaptunk hazai pályán az Aalborgtól, amivel négyből a negyedik mérkőzésünket veszítettük el a Bajnokok Ligájában, felhívtam a menedzserem és azt mondtam neki, itt kell befejeznünk. A klubbal egy nap alatt megegyeztünk a részletekről, igazi úriemberként viselkedtek velem a szponzori és a tulajdonosi oldalról, illetve a vezetőség részéről is. Egyetértettünk abban, hogy mindenki számára ez lesz a legjobb megoldás, akár sikerül bejutni a legjobb négy közé a BL-ben, akár nem. Hétfőn elkészültek a papírok, kedden pedig már alá is írtuk őket – árulta el Juan Carlos Pastor a távozásáról szóló döntés hátterét

Amint aláírták a papírokat, rögtön közölték a döntést a csapattal és a közvéleménnyel, a játékosokat nem szerették volna kétségek között hagyni, míg a klub rögtön elkezdhetett vezetőedzőt keresni, ő pedig szintén felkészülhetett egy újabb kihívásra. Elárulta, hogy eleinte úgy tervezte, hazatér Spanyolországba, ha nem kap egy legalább olyan izgalmas felkérést, mint 2013-ban Szegedről. 

Márciusban végül megállapodott az Egyiptomi Kézilabda-szövetséggel és július elsejétől a férfiválogatott szövetségi kapitánya lesz. Erről a feladatáról viszont egyelőre még szándékosan nem beszélt az M4 Sport televíziónak adott interjújában. 

Mielőtt Szegedre igazolt 2013-ban, tizennyolc évig szülővárosának csapatát, a Valladolidot edzette. Úgy fogalmazott, korábban sosem gondolta volna, hogy elhagyja hazáját, de amikor megkereste a Szeged, már látszott, hogy nem lesz maradása Valladolidban gazdasági gondok miatt. 2014-ben ki is esett az együttes a spanyol első osztályból, majd megszűnt. 

– Nagyon szerettek volna Szegeden együtt dolgozni velem, én is szívesen vállaltam egy nagyszerű játékoskeret irányítását. Miután sikerült megértetnem a játékosokkal a sok futáson, fegyelmezettségen, gyors gondolkodáson és döntéshozatalokon, valamint a videóelemzésen alapuló játékrendszeremet a játékosokkal, jöttek a sikerek és minden egyszerűbbé vált – emlékezett vissza a szegedi férfi kézilabda legsikeresebb vezetőedzője, aki csapatával háromszor nyert bajnokságot, egyszer magyar kupát, egyszer pedig EHF-kupát, míg a Bajnokok Ligájában háromszor a negyeddöntőig meneteltek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában