A párbajtőröző Kun Anna harmadik helyen végzett

2023.06.26. 19:00

Szumós ezüstérem

Kun Anna bronzérmet szerzett Krakkóban.

Fotó: Dömötör Csaba/archív

A magyar szumósok ezüstérmet szereztek a a férfiak csapatversenyében a lengyelországi Európa Játékokon, ahol az egyik bemutató sportág képviselőiként szerepeltek. A Végh Artúr, Molnár Tamás, Laczkó Benedek, Szilágyi Erik összeállítású négyes a georgiai és a német válogatottat legyőzve jutott döntőbe, ahol alulmaradt az ukrán csapattal szemben.

Bronzérmet nyert női párbajtőrben hétfőn Kun Anna, aki a csoportküzdelmek alatt négy ellenfelét győzte le és kettőtől kapott ki, majd a 64-es táblán, a kieséses szakaszban litván, német, észt és lengyel vívón keresztül jutott el az elődöntőig, ahol 15–10-es vereséget szenvedett a szintén hazai Martyna Swatowska-Wenglarczyktól. Kun Anna a magyar küldöttség 14. érmét, a hatodik bronzot szerezte az Európa Játékokon.

Az eseményen a Kovács Eszter, Mosena Estilla műugrópáros a hetedik helyen végzett háromméteres női szinkronban, míg Major Veronika ötödik helyen végzett a női sportpisztolyosok fináléjában.

Padla Orsolya a +73 kilogrammban, míg Füredi Rebeka a 73 kilogrammos súlycsoport vigaszágán szenvedett vereséget, ezzel hetedikek lettek a tekvondósok. Mind a négy magyar induló elődöntőbe jutott a férfi öttusázók versenyében, amely a sportág képviselői számára olimpiai kvótaosztó Európa-bajnokság is. A mieinknek kedden rendezik az elődöntős körvívást.

Az esemény újabb napján megint nem versenyez Csongrád-Csanád vármegyei érdekeltségű sportoló az eseményen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában