A hazai négy gólos előny elég volt, idegenben ikszelt a csapat

2023.06.11. 19:01

Üdv az NB III.-ban, Szeged-Csanád GA II.!

Nem volt kétséges, melyik csapat a jobb: a hazai 5–1-es siker után idegenben döntetlent játszott a Szeged-Csanád GA II. együttese a labdarúgó NB III.-as osztályozó visszavágóján a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen, így Andorka Péter csapata készülhet a harmadik ligás szereplésre.

Mádi József

Szétrobbant az öltöző: NB III.-as a szegedi csapat.

Fotó: Nikolényi Gábor

Hiába bíztak benne, végül az NB II.-ben is meghatározó szerepet betöltő fiatal, Papp Áron sérülése nem javult annyit, hogy akár csak keretben is legyen, így nélküle, a helyén a 18 éves Bakó Lászlóval a kezdőben futott ki kék-fekete szerelésében a gárdonyi sporttelepre a szegedi alakulat.

És akár már az első tíz percben el is varrhatott volna minden szálat a Csongrád-Csanád vármegyei bajnok, hiszen ebben az időszakban Bakó, majd Haruna Jammeh szerezhetett volna gólt, illetve Gyuga Barnabás szólója után szabadítottak fel nagy nehezen a kapu torkábók a védők. A folyamatos szegedi nyomás és a kósza hazai próbálkozások mellett a sznet előtti legnagyobb lehetőség a 40. percben adódott, ekkor Haruna centerezése majdnem megtalálta Tóth Pétert, ám a második hullámban érkező támadó elől a védők mentettek.

A szünet után nem csak a két csapat, hanem az özönvízszerű eső is megérkezett a gárdonyi pályára. Ezek után nem volt meglepő, hogy a cseréket kivéve komolyabb esemény nem történt a második félidő elején. Aztán átszakadt a gát, gyorsan egymás után érkezett két szegedi gól: előbb a 68. percben Povázsai Zsolt szögletére jól érkezett a csapatkapitány Lestyán Lionel, és a hálóba csúsztatta a labdát, majd egy perc múlva Nagy Sándor jobb oldali beadásából Kapic Amir szerzett gólt, 0–2.

Észnél kellett lennie a 76. percben a szegedi kapusnak, Rodic Markónak, aki ziccerben őrizte meg a kapuját a hazai góltól, igaz, a felázott talajon megálló labda miatt került helyzetbe Tóth Tibor. A hajrában kiengedtek a vendégek, és ezt a hazaiak két góllal büntették meg. A 84. percben Szellák Soma negyven méterről a keresztléc segítségével vette be a szegedi kaput, majd a 86. percben Tóth T. fejjel volt eredményes, 2–2.

A maradék időben mindenki beletörődött a helyzetébe, a gárdonyiak abba, hogy a pályán nem tudtak osztályt váltani, a Szeged pedig abba, hogy nem kettős győzelemmel tehette meg mindezt.

A szegediek összességében teljesen megérdemelték a két mérkőzés alapján a továbbjutást, és készülhetnek például a Békéscsaba vagy a Hódmezővásárhelyi FC elleni NB III.-as rangadókra.

Andorka Péter: – Gratulálok a csapatnak az egész szezonban, majd az osztályozókon nyújtott teljesítményhez. Megérdemelten jutottunk fel, jól dolgoztak a srácok, a mai meccsen pedig feltették a koronát a teljesítményükre. Köszönjük mindenkinek, aki segítette a munkánkat ebben a sikerben.  

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Szeged-Csanád GA II. 2–2 (0–0)

Labdarúgó NB III.-as osztályozó, II. mérkőzés. Gárdony, 200 néző. Vezette: Juhász Bálint (Imrő János, Turi Miklós).

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Sopronyi – Paget, Szabó B., Molnár S., Szellák – Tóth T., Tóth B. (Bezerádi, 69.), Koronczi – Klauz (Radács, 82.), Balogh Á., Gere (Balogh Bal., 82.). Vezetőedző: Balogh Zsolt.

Szeged-Csanád GA II.: Rodic – Nagy S. (Lippai, 74), Benyó (Berta, 74.), Kovács G., Gyuga – Povázsai, Lestyán – Tóth P., Bakó (Kapic A., 54.), Dobronoky (Ábrahám, 62.) – Haruna (Heidrich, 74.). Vezetőedző: Andorka Péter.

Gólszerzők: Szellák (84.), Tóth T. (86.), ill. Lestyán (68.), Kapic A. (69.).

Továbbjutott: 7–3-as összesítéssel a Szeged-Csanád GA II. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában