A Phoenix Fitness SE Szeged versenyzői kiváló eredményeket értek el

2023.06.23. 16:15

Várja őket Spanyolország

Lezárult a 2023-as tavaszi versenyszezon a Phoenix Fitness Sportegyesületnél. A lányok az országos fit kid diákolimpián, valamint a Magyar Fit Kid Szövetség által szervezett országos pontszerző, kvalifikációs versenysorozaton vettek részt, ahol kiváló eredmények születtek.

munkatársunktól

A Vegas Big Free csoport kvalifikált az Európa-kupára.

Fotó: Phoenix FSE

A diákolimpiai döntőnek Cegléd adott otthont, ahol egyéni kategóriában, az I. osztály egyéniben tíz korcsoportból háromban is szegedi lány állhatott a dobogó legfelső fokára: Rideg Kata (VI. korcsoport), Domonkos Luca (VII. kcs.) és Szabó Vivien (VIII. kcs.), míg csapatban a Deák Ferenc Gimnázium tanulói (Birtók Hanna, Kis Boglárka, Szabó Vivien és Vidiczki Dorina) a harmadik helyen végeztek. A II. osztály egyéni kategóriában Füle Alíz 6. helyezett lett.

Egy duó gyakorlat közben. Fotó: Phoenix FSE

Az országos versenyeken való eredményes szereplésnek köszönhetően több egyéni és csapatgyakorlat is kvalifikált a Phoenix Fitnessből a Fit Kid Európa-kupára, amely idén Spanyolországban lesz 2023 novemberében. A pontszerző megmérettetéseken a mezőny igen erős volt, versenyenként közel 300 gyerek lépett színpadra. Korcsoportonként egyéniben és csapatban egyaránt csak a három legjobb utazhat az Európa-kupára. A Phoenix Fitness SE-nek 4 egyéni koreográfiája és 3 csapat gyakorlata képviselheti Szegedet és a klubot is a nemzetközi megmérettetésen.

A Soldier Dance Free csapata. Fotó: Phoenix FSE

A szegedi Phoenix Fitness SE kvalifikált versenyzői, II. osztály, egyéni: Pap Evelin (VII. kcs., a tavaszi szezonban kétszeres magyar bajnok); I. osztály, egyéni: Rideg Kata (VI. kcs., a tavaszi szezonban kétszeres magyar bajnok), Domonkos Luca (VII. kcs., a tavaszi szezonban bajnoki 2. és 3. helyezett), Szabó Vivien (VIII. kcs., a tavaszi szezonban egyszeres magyar bajnok és bajnoki 2. helyezett); I. osztály, csapat: I wanna Dance with Somebody duó (III. kcs., a tavaszi szezonban kétszer bajnoki 2. helyezett, Rideg Kata, Szabó Vivien), Vegas Big Free kategória (a tavaszi szezonban bajnoki 2. és 3. helyezett: Birtók Hanna, Bíró Viktória, Domonkos Luca, Füle Alíz, Göröncséri Virág, Rideg Kata, Sisák Barbara, Szabó Vivien, Vidiczki Dorina, Vidiczki Jázmina); Soldier Dance Free kategória (a tavaszi szezonban kétszeres magyar bajnok csapat: Bánóczki Jázmin, Bigors Leila, Gémes Gerda, Iványi Hanna, Kiss Neszta, Kómár Eszter, Pap Evelin, Tóth Tamara).

Az I. osztályos versenyzők csoportja. Fotó: Phoenix FSE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában