Megvizsgáltuk, mely csapatok kerülhetnek a délkeleti régiós NB III.-ba

2023.06.12. 10:30

Vármegyei derbi, csabai út

A Szeged-Csanád GA II. NB III.-ba jutásával Csongrád-Csanád vármegyét két csapat képviseli majd a 2023–24-es szezonban a magyar labdarúgó harmadik ligában. Mint ismert, nyártól 4 csoportban összesen 64 együttes harcolhat majd az NB III.-ban.

Mádi József

Benyó Imre (hátul, fehér mezben) és Nagy Sándor fiatalként az NB III.-ban játszhat.

Fotó: Gémes Sándor

Tavaly nyáron is úgy indult az NB III.-as idény, ahogy most rajtol majd: két Csongrád-Csanád vármegyei csapattal. Ám akkor jött a Makó visszalépése, így a Hódmezővásárhelyi FC a régióból egyedül küzdötte végig a szezont, és lett második a harmadosztály Közép csoportjában. Ezúttal a HFC mellett a Szeged-Csanád GA II. harcolta ki a szereplés jogát, ami viszont újdonság lesz: 4 csoportban 64 csapat harcol majd a pontokért, azaz lesz egy délkeleti régiós csoport. 

A sorozatok és az osztályozók végeztével végigvettük, mely csapatok lehetnek érdekeltek az NB III. következő idényében ebben a régióban. A két Csongrád-Csanád vármegyei alakulat mellett Békést összesen három együttes képviseli: a Békéscsaba, a Körösladány és a Füzesgyarmat. Bács-Kiskunban mindössze a Kecskemét II. érdekelt, majd ha északra indulunk el, akkor Jász-Nagykun-Szolnokban további három (Szolnok, Karcag, Tiszafüred). Ez eddig kilenc csapat, hol van még a 16-os létszám? 

A maradék hét helyre több opció is lehet, például a 12 (!) budapesti (BKV Előre, Pénzügyőr, Vasas II., ESMTK, MTK II., Honvéd II., FTC II., Újpest II., III. Kerület, Budaörs, Kelen, REAC) és a 4 Pest vármegyei alakulat (Monor, Cegléd, Dabas, Érd) közül kerülnek ide klubok, esetleg Tolna 4 (Paks II., Szekszárd, Majos, Dunaföldvár) vagy Baranya 3 (Pécsi TE-PEAC, Szentlőrinc, Mohács) egyesületéből csatlakozik a mezőnyhöz valaki.

Hogy mi az észszerű és mit hoz majd a realitás, az minden bizonnyal a kluboktól és tőlünk is független. Ám az azért biztató szurkolói szempontból, hogy lesz két vármegyei derbi Hódmezővásárhelyen és Szegeden, illetve a Békéscsaba–Szeged párharcokból is várhatóan láthatunk kettőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában