Újabb változások a Szeged-Csanád GA NB II.-es keretében

2023.06.28. 16:27

Védő ment, támadó jött

A védő Temesvári Attila az NB I.-ben, Pakson folytatja pályafutását, míg a támadó Borvető Áron a Haladás együttesétől érkezett a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapatához.

M. J.

Temesvári Attila (jobbról) az NB I.-ben, Pakson folytatja a pályafutását.

Fotó: Gémes Sándor

Várni lehetett, és be is igazolódott: a Szeged-Csanád GA meghatározó játékosa, a 23 éves, két méter magas védő, Temesvári Attila elhagyta a csapatot, és ahogy az új klubja, a Paks kora délután bejelentette, az NB I.-es klubnál folytatja pályafutását. 

A szegedi egyesület közben dolgozik a csapat megerősítésén, így kerülhetett képbe a támadó Borvető Áron, aki 1998. július 20-án született Budapesten. Az MTK Budapest és a Vasas Kubala Akadémia utánpótlásában pallérozódott, 2017-ben Vácra szerződött, ahol másfél év alatt 40 másodosztályú bajnokin szerepelt. A 189 centiméter magas támadó 2019 márciusában a III. Kerületi TVE játékosa lett. Az óbudai csapattal 2021-ben megnyerte az NB III. Nyugati csoportját, 18 góllal járult hozzá a bajnoki cím megszerzéséhez. A 2021–22-es szezonban 37 NB II.-es mérkőzésen 9 gólt szerzett a III. Kerület színeiben. Az előző idényt a Szombathelyi Haladásnál töltötte, 33 bajnoki mérkőzésen egyszer volt eredményes.

– Örülök, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosa lehetek. Rendkívül motiváltan érkeztem, segíteni szeretném a klubot és egyúttal bebizonyítani, hogy nem véletlenül szerződtettek. Szilágyi Zolival együtt nevelkedtünk a Vasasban, régi barátom, sokat segít a beilleszkedésben, ami egyébként is zökkenőmentes, mert mindenki nagyon közvetlen, szeretettel fogadtak a csapattársak – nyilatkozta Borvető Áron.

A támadó szombat 11 órától a HFC elleni edzőmeccsen akár már be is mutatkozhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában