Újabb aranygeneráció épülőben

2023.06.17. 20:17

Világbajnok lett a szegedi Lakatos Soma az U20-as vízilabda-válogatottal

A legrangosabb korosztályos világversenyt nyerte meg a magyar vízilabda-válogatott a romániai Otopeniben.

Becsei Dávid

A szegedi Lakatos Soma világbajnoki aranyéremnek örülhetett.

Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Az U20-as, vagyis a junior-világbajnokságon lenyűgöző győzelmet aratott a döntőben Magyarország Szerbia ellen. A második negyedig és 4–4-ig szoros csatát hozott a finálé, onnantól viszont parádéztak a magyar fiúk és 11–4-ig meneteltek. Innen még déli szomszédaink kozmetikáztak, de a győzelem nem forgott veszélyben. A vége 12–7, a történelem során harmadszor nyerte meg Magyarország az U20-as vb-t. 1997-ben a Kásás Tamás fémjelezte aranygenerációnak sikerült elsőként, majd 2007-ben Varga Déneséknek. 

A szegedi Lakatos Soma ezúttal kimaradt a meccskeretből, még a korosztálynál fiatalabb, szintén szegedi Leinweber Olivér az utolsó keretszűkítésnél maradt ki az utazó keretből.

A világbajnok magyar keret: 

Játékosok: Danka Benedek, Ekler Zsombor, Gyapjas Viktor, Lakatos Soma, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nagy Ákos, Nagy Norbert, Pető Attila, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Tátrai Dávid, Varga Vince, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor. Szövetségi kapitány: Kovács Róbert. Szakmai stáb: Dávid Zoltán, Kardos István, Cseh Sándor, Székely Bulcsú, Balogh-Botlik Emese, Csapliczky Zsolt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában