Eddigi munkájának a gyümölcse

2023.07.18. 20:59

A Pick Szeged új vezetőedzője edzettségi állapotban és sebességben lépne előre

Már csak napok maradtak hátra az aktív pihenésből az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdázói számára. Hétfőn a Pick Arénában orvosi- és fizikai állapotfelmérésekkel indul a felkészülési időszak, majd két hétre magaslati edzőtáborba költöznek Bodó Richárdék. A Juan Carlos Pastort váltó vezetőedző, Kárpáti Krisztián mesélt terveiről és kinevezésének hátteréről.

Becsei Dávid

Az volt az eredeti terv, hogy Kárpáti (balról) lesz Talant Dujshebaev másodedzője.

Forrás: pickhandball.hu

– Egy csütörtöki napon az elnök úr itt volt Szegeden és behívott az irodájába. Megkérdezte, ha nem találnak edzőt a csapathoz, elvállalnám-e? Én pedig visszakérdeztem, hogy hol kell aláírni? – emlékezett vissza Szűcs Ernő Péter megkeresésére Kárpáti Krisztián. 

A Sport1 Televízió Kézivezérlés Extra című podcastjában elmondta, már kézilabdázóként is gondolt az edzői életre és tudatosan készült rá, amelybe a sorozatos sérülések miatt a tervezettnél sokkal hamarabb belecsöppent. Kárpáti Krisztián eddigi pályafutása az utánpótlás edzői feladatokról szólt, 2023. július elseje és 2024. június harmincadika között viszont az Európa közvetlen élvonalába igyekvő OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzőjeként dolgozhat. 

– Pastor mestertől rengeteget lehetett tanulni, az öltöző ajtaja mindig nyitva állt, kivéve a koronavírus-járvány idején, amikor minél jobban próbálták a felnőttcsapatot izolálni. Minden szakmai kérdésben segítőkész volt, a pályán kívül teljesen más arcát mutatta, mint amit a mérkőzések során láthattunk – dicsérte elődjét a szegedi csapat új trénere. 

Az idő rövidsége miatt markáns változásokban nem gondolkodik Kárpáti Krisztián az elmondottak alapján, de egy-két újdonságot mindenképpen szeretne bevetni. 

– Az egyik legfontosabb feladatunk az lesz, hogy a játék sebességében és edzettségi állapotban közelítsünk azokhoz a BL-csapatokhoz, amelyek az utóbbi időben előrébb jártak ezekben. Alapvetően azt szeretném, ha rendezetlen védelem ellen többet tudnánk majd futni. A különböző stílusukból igyekszem kiszedni a jó dolgokat – jegyezte meg Kárpáti Krisztián. A magyar szakember elárulta, hogy a csapat erőnléti edzője Répás István lesz. Úgy fogalmazott, szakmai stábja kialakítása során elsődleges szempont volt, hogy olyan emberekkel vegye körül magát, akikkel az összecsiszolódás nem igényel plusz időt. 

– Ez a lehetőség, amit kaptam, az elmúlt időszak munkájának a gyümölcse. Az eredeti koncepció az lett volna, hogy jön egy sztáredző, akinek én lettem volna a másodedzője és az akadémiát így próbáltuk volna közelebb hozni a felnőtthöz. Ez sajnos nem jött létre, a következő egy évet egy jó utazásként szeretném megélni és minden idegszálammal arra koncentrálok, hogy sikeresek legyünk – folytatta. 

Kárpáti arra is kitért, hogy Szűcs Ernő Péter elnök 2024 nyarától is számítana rá, szimpatikus kezdeményezés lenne számára, ha a felnőttcsapat szakmai stábjában helyett kapna és e mellett vezethetné az akadémiát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában