Vasárnap 19 órától Kazincbarcikán szerepel a Szeged-Csanád GA

2023.07.29. 09:04

Borsodban indul a kaland

A labdarúgó NB II. 2023–24-es idényének nyitó mérkőzésén a Szeged-Csanád GA vasárnap 19 órától Kazincbarcikán szerepel. Alekszandar Sztevanovics vezetőedző a rajt előtt beszélt a felkészülésről, a szurkolók által nagyon óhajtott feljutás esélyeiről, valamint az első bajnokiról.

Mádi József

Te vagy a legjobb! Alekszandar Sztevanovics bízik a játékosokban.

Fotó: Gémes Sándor

Na, végre! A hosszú nyári alapozás után eljött az idő, az első bajnoki napja: vasárnap 19 órától Kazincbarcikán kezdi meg a labdarúgó NB II. küzdelmeit a Szeged-Csanád GA.

Az előző sorozat május közepén fejeződött be, majd három hét szünet után elkezdődött a munka, amelyben volt szlovéniai edzőtábor is. A csapat vezetőedzője, Alekszandar Sztevanovics először arról beszélt, hogyan is alakult a rajtot megelőző hat hetes felkészülés.     

– Több szempontból is érdekes volt, de mind a taktikai, mind a technikai oldal jól alakult. Hosszú bajnokság lesz különböző típusú ellenfelekkel szemben, így fontos, hogy jól alkalmazkodjunk hozzájuk, illetve a saját játékunkat is megerősítsük. Az újak gyorsan hozzászoktak a csapathoz, igen tehetséges játékosokat igazoltunk, és ugyan néhányuknak még kell idő, hogy teljes mértékben megértsék, mit szeretnénk látni, de a többség magáévá tette az elképzeléseinket. Türelmesek vagyunk a fiatalokkal, de nem teszek különbséget életkor alapján közöttük, inkább azt nézem, meg tudja-e csinálni, amit kérek tőle. Jó képességűek a fiataljaink, felnőttek a feladathoz, képesek az elvárásoknak megfelelni, és a felelősséget is elviselik, szóval szerencsés helyzetben vagyunk ebben a tekintetben – mondta a szerb szakember, aki egyre többször próbál meg magyarul kommunikálni a körülötte lévőkkel.

A szurkolók szemében minden idény elején egyetlen cél lebeg: az NB I.

– Mindig őszintén, a szívemből beszélek: tavaly is megvolt az esélyünk a feljutásra, semmi okunk nincs, hogy más célt tűzzünk ki, de nem csak rajtunk múlik az esetleges feljutás. A legjobbunkat nyújtjuk minden meccsen, ezt megígérhetem, de ehhez egy irányba kell húzni mindenkinek: a klubnak, a keretnek, a szurkolóknak, a stábnak és a médiának is – nyilatkozta Sztevanovics.

Az első mérkőzés nem csak azért lesz érdekes, mert ezt várja mindenki, hanem mert az egyik legtávolabbi ellenfélhez kell utazni. 

– Számomra nincs első, utolsó, vagy középső meccs, csak mérkőzés van. Fontos, hogyan reagálnak a játékosok a pszichológiai terhelésre, és ahogy minden meccsen, ezúttal is a három pontért utazunk el Kazincbarcikára. Hiszek, bízok a csapatban és a győzelemben – mondta végül Alekszandar Sztevanovics.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában