Helyi sport

2023.07.29. 16:46

Bronzérmes a szegediekkel felálló fiú kézicsapat az EYOF-on

A leány röplabdázók és Dobó Zsombor is negyedik lett.

Delmagyar.hu

Harmadik helyen végeztek a fiú kézilabdázók Mariborban.

Fotó: Peter Szalmas

Szombaton véget ért a Mariborban zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. A zárónapon a dobogóért játszhatott a fiú kézilabda, valamint a leány röplabda-válogatott is, míg diszkoszvetésben Dobó Zsomborra várt döntő.

A fiú kézilabda-válogatottra a csoportból ismert ellenfél, Horvátország várt a bronzcsatában: az OTP Bank-Pick Szeged utánpótlásában dolgozó Szabó Levente által irányított gárda nagy csatában, a hosszabbítás utolsó másodperceiben lőtt góllal legyőzte ellenfelét, így megszerezte a bronzérmet.

A magyar csapatban a szegediek közül Gazsó Péter négyszer, Kucsera Máté ötször, míg Német Márk háromszor volt eredményes.

Horvátország–Magyarország 42-43 (17-19, 34-34) - hosszabbítás után
Fiú kézilabda EYOF, bronzérmérkőzés. Maribor, játékvezetők: L. Bärmann, N. Bärmann (németek).
HORVÁTORSZÁG: Bijelic, Saric (kapusok), Bakula, Goricki 1, Gotal 1, Grubisic 4, Javorcek, Lasan 3, Lucin 3, Martinko 5, Pavicic, Sprem 10, Tokic 2, Tomic 8, Vidovic 5. Edző: Ivan Dragic.
MAGYARORSZÁG: Balogh, Vida (kapusok), Barna 15, Bredák, Eklemovic 12, Fazekas, Furka 1, Gazsó 4, Hoffmann 1, Kucsera 5, Lendvai, Német 3, Szökrényes, Zakor 2. Edző: Szabó Levente.
Kiállítások: 14, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 6/7, ill. 6/6.

A leány röplabdázóknak nem sikerült érmet szerezniük: a hollandok elleni bronzmeccset 3:0-ra veszítették el a lányok, a második szettet leszámítva két igen kiélezett játszmában tudtak nyerni a hollandok – így a Vidux-Szegedi RSE játékosával, Nagy-Hegyesi Rékával felálló korosztályos válogatott a negyedik helyen zárt.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Dobó Zsombor sem: az SZVSE atlétája ugyanis 59.25 méterig jutott a diszkoszvetés döntőjében, az ír Cramptontól pedig alig néhány centivel (59.32) maradt el ezzel. A számot a francia Conjungo-Taumhas nyerte 61.71 méterrel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában