Helyi sport

2023.07.17. 15:35

Ellenfeleket kaptak a Csongrád-Csanád vármegyei csapatok a kupában

Kisorsolták a Mol magyar kupa főtáblájának első fordulós párosításait. A hat Csongrád-Csanád vármegyei csapat közül három is magasabb osztálybeli ellenfelet kapott.

Vajgely Pál

Az SZVSE és a Tiszasziget is NB III.-as ellenfelet fogad.

Fotó: Karnok Csaba

Megtartották a sorsolást a Mol magyar kupa első fordulójára. Ahogy az elmúlt években megszokott volt, a résztvevőket területi alapon négy csoportba sorolta az MLSZ, így az már a hétfői procedúra előtt ismert volt, kik lehetnek az ellenfelek. Mind a hat főtábláig eljutott Csongrád-Csanád vármegyei csapat a dél-keleti csoportba kapott besorolást, ahol bárki kaphatott bárkit.

Vármegyei rangadó végül nem jött össze, elkerülték egymást a csapatok, viszont többen is magasabb osztálybeli riválissal küzdhetnek meg. Így járt az Algyő, a Tiszasziget és az SZVSE is, amely egyaránt az NB III. Dél-keleti csoportjából kapott ellenfelet, ám ezzel a szabályok értelmében hazai pályán próbálhatja meg kivívni a továbbjutást. Azonos ligából jutott ellenfél az FK 1899 Szeged-SZEOL-nak, amely a Bács-Kiskun vármegyei I. osztályú Kecskeméti LC vendége lesz. A Hódmezővásárhelyi FC és a Makó viszont nálánál alacsonyabb bajnokságban szereplő csapattal játszhat a továbbjutásért. A vásárhelyiek a Pest vármegyei I. osztályú Pilishez utaznak, míg a Maros-partiak a tavaly még a Bács-Kiskun vármegyei III. osztályban második helyen végzett Apostag vendégei lesznek.

A hivatalos játéknap augusztus 5-6., a továbbjutás pedig egy mérkőzésen dől el. Amennyiben döntetlent hozna a 90 perc, akkor hosszabbítás, majd büntetőpárbaj következik. A második fordulóban ugyanúgy megmarad a területi beosztás, a harmadik körtől viszont már az NB I.-es és NB II.-es csapatok is becsatlakoznak, és az ország bármely területéről kaphatnak ellenfeleket.

Mol magyar kupa, 1. forduló, a Csongrád-Csanád vármegyei csapatok mérkőzései: Pilisi LK (vármegyei I.)–Hódmezővásárhelyi FC, M Perfect Home Algyő–Füzesgyarmat (NB III), Tiszasziget–Körösladány (NB III.), SZVSE-G-Falc Kft.–Szolnoki MÁV FC (NB III.), Kecskeméti LC (vármegyei I.)–FK 1899 Szeged-SZEOL, Apostag (vármegyei II.)–Makó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában