Az MVM Szegedi VE kajak-kenusai eredményesen zárták a Maty-éri magyar bajnokságot

2023.07.30. 10:43

Érmeket gyűjtöttek és emlékeztek is

Hét elsőséggel fejezték be a Maty-éri kajak-kenu magyar bajnokságot az MVM Szegedi VE sportolói, akik közül a kenus Nagy Bianka triplázott, míg Birkás Balázs és a kenu négyes is szerzett aranyérmet.

Mádi József

Molnár Csanád (jobbról), Bakos Zoltán, Gyányi Levente és Szilágyi Balázs együtt bajnoki címet szerzett 200 és 500 méteren is.

Fotó: Török János

Makulátlan mérleggel zárta a magyar bajnokságot a Bragato Giada, Nagy Bianka (Tiszaújvárosi KKSE, MVM Szeged VE) kenus duó, miután a kétszáz méter megnyerésével mindhárom távon magyar bajnokok lettek. Győzelmük ezúttal sem forgott veszélyben, így a szegedi Nagy három aranyéremmel fejezte be az eseményt.

A férfi kenusoknál 200 méteren párosban a bronzérem a szegedi Gyányi Levente, Szilágyi Balázs egységé lett, míg négyes kenuban a sprinttávon is szegedi egység győzött Molnár Csanád, Bakos Zoltán, Szilágyi Balázs, Gyányi Levente összeállításban.

A férfiaknál K1 200 méteren az MVM Szegedi VE versenyzője, Birkás Balázs nyert kevesebb, mint két tizedmásodperccel Opavszky Márk (MTK) előtt. A harmadik helyen Kurucz Levente (Plastex Kanizsa KKK) ért célba.

– Az elő-és a középfutamban próbáltam minél többet spórolni, hiszen több számban is indulok és óránként mennek a futamok. Ez egy magyar bajnokság, nem egy válogató, a célt teljesítettem. Kisebb alapozásból jöttem, kicsit a hosszabb távokra próbáltam orientálódni. Persze a kétszáz is célkeresztben van. Ez most egy fáradtabb pálya volt, feszegetem a határaimat, így, hogy sok számban indulok, de szerintem a vb-re minden össze fog állni kétszázon – fogalmazott Birkás Balázs a magyar szövetség honlapján.

A felnőtt magyar bajnokságon minden évben hagyomány, hogy a férfi K2 és K4 200 méteres döntők egyben Séra Miklós emlékfutamok is, így tiszteleg a sportág a 2007-ben elhunyt legendás mesteredző emléke előtt. A győztes egységek a Séra Miklós arcképével gravírozott trófea mellett a Séra Miklós Baráti Kör által felajánlott 100 ezer forintos jutalmat is megkapták. A párost idén a Kirkov Valentin, Kovács Márk (Vasas SC) alkotta egység nyerte megelőzve a szegedi Ozsgyáni Bence, Birkás Balázs duót. A négyeseknél a Balaska Márk, Sipos Dávid, Birkás Balázs, Havasi Gergő (BHSE, MVM Szegedi VE, TFSE) alkotta hajó második lett, míg a Miki bácsi korábbi tanítványai, név szerint a Sík Márton, Beé István, Börcsök Balázs és az olimpiai bajnok Horváth Gábor alkotta „Séra Team” becsületesen végig nyomta a távot.

– Minden évben, amikor odaállunk megfogadjuk, hogy a következőre készülünk. Én azt gondolom, hogy egy olyan hagyományt ápolunk közösen, ami mindenképpen egy jó érzés. Másodlagos dolog, hogy a hajóban milyen érzés, a lelkünknek jó. A mai felgyorsult világban jó egy picit megállni és emlékezni Miki bácsira – mondta Sík Márton, a szegedi klub szakmai vezetője.

Az MVM Szegedi versenyzői a magyar bajnokságon hét arany-, három ezüst- és két bronzmedált szereztek, ezzel az éremtábla dobogóján végeztek ebben a korosztályban.

Szegedi érmek

Az MVM Szegedi VE versenyzőinek dobogós eredményei, elsők: Nagy Bianka (C2 200, 500 és 1000 méter), Birkás Balázs (K1 200 méter), Molnár Csanád, Csanki Imre Mihály, Szilágyi Balázs, Gyányi Levente (C4 1000), Gyányi L., Molnár Cs., Bakos Zoltán, Szilágyi B. (C4 200 és 500 méter). 

Másodikok: Ozsgyáni Bence, Birkás B. (K2 200 méter), Sipos Dávid, Birkás B. (K4 200 méter), Birkás B. (K4 500 méter).

Harmadikok: Molnár Cs., Molnár Csenge (C2 200 méter mix), Gyányi L., Szilágyi B. (C2 200 méter).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában