A Szeged-Csanád GA Borvető Áron góljával győzött idegenben

2023.07.30. 20:54

Jól indult a szezon Barcikán

A labdarúgó NB II. 2023–24-es idényének nyitó fordulójában a Szeged-Csanád GA Kazincbarcikán szerepelt, és az első félidőben szerzett egy gólos előnyét megőrizte a meccs végéig.

Mádi József

Borvető Áron (jobbról) szerezte a szegediek gólját.

Fotó: Gemes Sandor

A Kazincbarcika keretében Papp Milán és Dóra Donát révén két Csongrád-Csanád vármegyei illetőségű labdarúgó – közülük előbbi a kezdőben – szerepelt, míg a szegedi 11-ben három újonc kapott szerepet: Nagy Zsombor a város szülöttjeként, illetve Palincsár Martin és Borvető Áron volt a meccs első percében a pályán. A szegedieknél sérülés miatt hiányzott Haris Attila, Nyári Patrik és Kővári Róbert.

Elég volt egy rosszul lekészített labda a kezdőkör környékén, és már az 1. perc végén a szegedi 16-os előtt volt lövőhelyzete a hazaiaknak, a blokkról szögletre pattant a labda, amely után a vendégkapus, Molnár-Farkas Tamás avatkozott közbe remekül.

A 8. percben jött az első veszélyes szegedi lehetőség, amelynek végén Gajdos Zsolt bal oldali beadása után Borvető Áron elől mentettek a védők az ötösön. A 12. percben a kazincbarcikai csapat volt a kapu előtt, Molnár-Farkas biztosan ölelte magához a labdát. A 20. percben Süttő Attila remek csel után bal oldalról adott középre, Molnár-Farkasnak ekkor már harmadszor kellett közbeavatkoznia, majd egy perc múlva Gajdos bal oldalról lőtt éles szögből, a hazai kapus védett.

A 23. percben remek szegedi támadás után Prosser Dániel éles bal oldali beadása után Borvető 3 méterről estében belsővel lőtt a léc alá, 0–1.

A 33. percben Palincsár Martin több lövőcsel után 10 méterről lőhetett, ám szemben a kapuval mellégurított…

A 37. percben Papp M. egy átvétel után messziről tüzelt, Molnár-Farkas balra dőlve bravúrral védett, majd Prosser szabadrúgásból lőtt egy méterrel a jobb felső sarok fölé.

Veszélyesen kezdte a második félidőt a szegedi alakulat, sorban jöttek a kapu előtti lehetőségek, az első tíz percben csak vendégakciót jegyezhettünk fel.

A küzdelem folyamatos volt, de ebben is felvette a versenyt a Szeged a hazaiakkal, és ebben az időszakban a 70. percben volt az első veszélyes kazincbarcikai beadás, majd egy lövés, amelybe Gajdos lépett bele önfeláldozóan.

A meccs vége nem hozott látványos játékot, a vendégek biztosan őrizték az előnyüket, így pedig győzelemmel kezdték az új szezont.

KAZINCBARCIKA–SZEGED-CSANÁD GA 0–1 (0–1)
Merkantil liga labdarúgó  NB II., 1. forduló. Kazincbarcika, 650 néző. Vezette: Berényi Tamás (Baghy Csaba, Tőkés Róbert).
Kazincbarcika: Tóth B. – Ternován (Székely K., 68.), Papp M. (Kotula, 83.), Heil, Süttő – Csilus T., Csatári – Szekszárdi, Kurdics (Gyurkó, 68.), Pinte – Ádám F. (Pekár L., 68.) .Vezetőedző: Csábi József.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi Z., Nagy Zs., Tóth B. – Palincsár (Magyar Zs., 84.), Bíró B. (Radics, 93.) – Prosser (Óvári, 72.), Gajdos, Papp Á. – Borvető (Daru, 72.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Gólszerző: Borvető (23.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában