A Gellért SE nyert

2023.07.14. 18:20

Két szegedi teniszcsapat játszotta a női szuperliga bronzmeccsét

A Gellért SE és a Sonrisa-SZTE-Sportmánia játszotta a női szuperliga csapatbajnokság bronzmérkőzését, miután az elődöntőkben az esélyesebbekkel szemben nem tudtak meglepetést okozni. A harmadik helyen végül a Gellért végzett 5–2-es győzelmének köszönhetően.

Becsei Dávid

Susányi Zsófia egyéniben nem tudta legyőzni Drahota-Szabó Dorkát, párosban viszont igen Bíró Melindával az oldalán.

Fotó: Török János

Egyik szegedi teniszcsapat sem esélyesként lépett pályára a budapesti Nemzeti Edzőközpontban rendezett elődöntőben. Az esélyek nem borultak fel, az MTK 4–1-re győzte le a Gellértet, míg a Kiskút 4–0-ra a Sportmániát. 

Az egyéni mérkőzések nem hoztak döntést a bronzmérkőzésen, hiszen az öt meccs közül hármat a Gellért, kettőt pedig a Sportmánia játékosa nyerte meg. Az első páros találkozót Hajnal István két tanítványa, Drahota-Szabó Dorka és Szalai Réka feladta, majd a Varga, Nemcsek kettős újabb győzelmével a Gellért SE sikerével zárult a párharc. A döntőben a Stollár Fannyval felálló Fehérvár Kiskút 4–1-re győzött az MTK ellen. 

Tenisz, női szuperliga csapatbajnokság, bronzmérkőzés, Gellért SE–SZTE-Sonrisa Sportmánia 5–2, eredmények: Bíró Melinda–Behulova Bianca 1:6, 2:6. Susányi Zsófia - Drahota-Szabó Dorka 1:6, 0:6. Varga Viktória–Németh Anna 6:1, 6:1. Nemcsek Gréta - Lehoczky Anna 6:3 6:1. Major Stella–Szalai Réka 6:3 6:1. Bíró Melinda, Susányi Zsófia–Drahota-Szabó Dorka, Szalai Réka 7:5, 3:1-nél utóbbi duó feladta. Varga Viktória, Nemcsek Gréta–Behulova Bianca, Antunovics Dunja 6:1, 6:2. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában