Csütörtöktől vasárnapig tart az evezős bajnokság a Maty-éren

2023.07.05. 16:38

Közel 100 döntő

Négy napon át Szegedre figyel a hazai evezős társadalom: a Maty-éren rendezik meg az országos bajnokságot, amelyen mindenki indul, aki csak versenyezni akar.

M. J.

Látványos lesz a nyolcasok versenye az országos bajnokságon.

Fotó: MESZ

Július 6. és 9. között a szegedi nemzeti olimpiai központ ad otthont a Magyar Evezős Szövetség 2023. évi felnőtt, utánpótlás, masters, para-evezős és amatőr evezős országos bajnokságának.

Az MVM Szegedi VE versenyzői különös izgalommal várják ezt a viadalt, hiszen nekik szint szó szerint hazai pálya a Maty-ér. Több olyan szám is található a programban, amelyben esélyesént indulnak a Tisza-parti klub egységei, így érdemes lesz kilátogatni és szurkolni a szegedieknek.

A négy nap alatt összesen 97 (csütörtök: 23, péntek 25, szombat: 32, vasárnap: 17) versenyszámban rendeznek futamokat és döntőket, azaz az eseményekben reggeltől késő délutánig nem lesz megállás. Emellett 48 olyan verseny is található a programban, amelyben valamilyen külön- vagy vándordíjért szállnak vízre a sportolók.

Az események mind a négy nap 8 órakor kezdődnek, és mér délelőtt is rendeznek döntőket, majd a nap előrehaladtával főleg a délutáni programban már csak finálék lesznek. 

Az izgalmas versenyek mellett evezőstörténeti kiállítás és kvíz, BMW-tesztvezetés, valamint a szövetség stratégiai partnere, a Filippi hazai forgalmazója, az orrlabda.hu standja is várja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában