Úszás

2023.07.06. 21:58

Nincs junior Eb-versenynap Pádár Nikolett-aranyérem nélkül

Negyedik érmét, harmadik Európa-bajnoki címét ünnepelhette a szegedi Pádár Nikolett csütörtökön este a belgrádi junior úszó-Európa-bajnokságon. Ezúttal a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Becsei Dávid

Pádár Nikolett (jobbról alul) tovább gyarapította éremkollekcióját a 4x200 méteres gyorsváltóval.

Forrás: a Magyar Úszó Szövetség honlapja

Harmadik éve nincs ellenfele a 4x200 méteres női gyorsváltónak. Mindhárom Európa-bajnoki cím tevékeny részese volt a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet tehetsége, Pádár Nikolett. 8:00.25-ös idővel nyert ezúttal a Pádár Nikolett, Gyurinovics Lili, Molnár Dóra, Ábrahám Minna Lilla összeállítású négyes.

– Próbáltam a lányoknak minél nagyobb előnyt kiúszni. Most ennyi volt bennem, de szerintem a tegnapi versenyzés után ez is nagyon jó. Örülök, hogy meg tudtuk nyerni ezt a váltót – idézi a Magyar Úszó Szövetség hivatalos honlapja a szegedi úszót.

Pádár Nikolett szerdán két aranyéremnek is örülhetett. Az úszótehetség sorozatban harmadszor nyert 200 méter gyorson, Róma és Bukarest után Belgrádban sem talált legyőzőre a juniorok Európa-bajnokságán. Mindemellett a 4x100 méteres mix váltóban is bajnoki címnek örülhetett Pádár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában