Elkerülik egymást

2023.07.11. 21:24

Női szuperliga: két szegedi teniszcsapat is elődöntős – KÉPEK

Ezen a héten bonyolítják le a női tenisz szuperliga csapatbajnokságát, amelynek négyes döntőjébe két szegedi csapat is bejutott. Az elődöntőket csütörtökön, a helyosztókat pénteken játsszák Budapesten.

Becsei Dávid

A 16 éves Bíró Melinda a WTA-ranglistán 540. Tóth Amarisszát is megszorongatta.

Fotó: Török János

A DEAC idegenbeli 7–0-s legyőzésével a Gellért SE a hazai Kiskút elleni meccstől függetlenül bebiztosította helyét a négyes döntőben. Az egyik legjobb játékoskerettel rendelkező székesfehérváriakat szoros meccsre kényszerítették Kiss György edző tanítványai, de 5–2-es vereséget szenvedtek. 

– Annál sokkal szorosabb mérkőzést játszottunk a bajnokesélyes székesfehérváriakkal, mint amit a végeredmény tükröz – kezdte a Délmagyarország érdeklődésére Kiss György. 

– Bajnok szeretne lenni a Kiskút, ehhez mérten erős kerete van. Ugyanakkor volt egy 10:8-as tie-breakben elveszített szettünk is. Ha azt a mérkőzést sikerült volna hozni, sokkal nagyobb téttel bírtak volna a páros csaták. Ugyanakkor valós tétje nem volt a fehérváriak elleni találkozónknak, mert a debreceni sikerünkkel bebiztosítottuk a helyünket a legjobb négy között – folytatta. 

A csütörtöki elődöntőben a Gellért az A csoport elsőjével, minden valószínűség szerint az MTK-val találkozik. Kiss úgy fogalmazott, az előzetes várakozásait felülmúlták a lányok, főleg a tizenhat éves Bíró Melinda, aki az ITF Junior Világranglistán karriercsúcsot jelentő 239. helyen áll.

– A Kiskút elleni mérkőzések közül Bíró teljesítményét kiemelném, hiszen a felnőtt világranglistán 540. helyen álló Tóth Amarisszát megszorongatta, reális esélye volt, hogy a második szettet hozza. Vendégjátékosunk, Nemcsek Gréta pedig tie-breakben kapott ki a korábbi magyar bajnoktól. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, többet nyújtottak a lányok, mint vártam – értékelt Kiss György. 

Hozzátette, hogy az erőviszonyokat szem előtt tartva Budapesten a reális célkitűzés a harmadik hely megszerzése lehet a Gellért számára. 

A Sonrista-SZTE-Sportmánia 6–1-re győzte le itthon a Budaörsöt, majd az MTK vendégeként 4–3-as vereséget szenvedett, négybe jutása viszont nem forgott veszélyben.

– Az alapvető célkitűzésünk a négy közé jutás volt, ezt pedig teljesítettük az első győzelmünkkel – hangsúlyozta a Sportmánia vezetőedzője, Hajnal István lapunknak. – Az MTK játékosállománya lényegesen erősebb a miénknél. A Kiskút ellen lépünk pályára az elődöntőben, így nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, inkább a pénteki mérkőzésre készülünk. Erre a legerősebb összeállításunkban szeretnénk majd megérkezni, és az lesz a célunk, hogy a bronzérmet megszerezzük, a várakozásaimat az összeállítások még azért befolyásolhatják – fogadkozott Hajnal. 

A Sonrisa-SZTE-Sportmánia Budaörs ellen győztes csapata.
Forrás: a Hajnal Tenisz Facebook-oldala

Sonrisa-SZTE-Sportmánia–Budaörs SC 6–1 
Eredmények: Behulova–Böröczky 6:2, 6:0. Drahota-Szabó–Bordás 6:0, 6:1. Németh A.–Semperger 3:6, 0:6. Lehoczky–Jánosi 6:4, 6:4. Szalai–Toronyi 6:1, 6:2. Behulova, Drahota-Szabó–Böröczky, Bordás 6:0, 6:1. Antunovics, Szalai–Semperger, Keresztes játék nélkül 2–0. 

MTK Budapest–Sonrisa-SZTE-Sportmánia 4–3 
Eredmények: Wiandt–Drahota-Szabó 1:6, 2:6. Bak-Szabó–Németh A. 6:0, 6:2. Kántor–Lehoczky 6:1, 6:3. Kószó–Szalai 6:7, 4:6. Bukta–Antunovics 6:1, 6:1. Bukta, Wiandt–Drahota-Szabó, Szalai játék nélkül 0–2. Bak-Szabó, Kántor–Németh A., Antunovics 6:2, 6:1. 

DEAC–Gellért SE 0–7 
Eredmények: Bányai–Bíró 0:6, 0:6. Almási–Susányi 0:6, 0:6. Varga B.–Varga V. 0:6, 1:6. Péter L.–Nemcsek 0:6, 1:6. Komiszár–Major 2:6, 0:6. Varga B., Almási–Bíró, Nemcsek 0:6, 0:6. Bányai, Komiszár–Varga V., Major 1:6, 1:6. 

Gellért SE–Fehérvár Kiskút 2–5 
Eredmények: Bíró–Tóth A. 2:6, 6:7. Susányi–Bartha 2:6, 1:6. Varga V.–Molnár 6:7, 2:6. Nemcsek–Badics 4:6, 6:4, 8-10, Major -Farkaslaki 6:4, 6:1. Bíró, Nemcsek–Bartha, Molnár jn. 2–0, Varga V., Major-Tóth, Tekev játék nélkül. 0–2. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában