Folytatódott a Maty-éren három korosztályban a kajak-kenu magyar bajnokság

2023.07.28. 17:51

Sikerült Nagy Biankáéknak a duplázás

A szegedi Maty-éren a DOKTOR24 felnőtt, gyermek és kölyök magyar bajnokság második versenynapján az MVM Szegedi VE két érmet szereztek.

Mádi József

Nagy Bianka a második aranyérmét nyerte a párossal a bajnokságon.

Fotó: Karnok Csaba

C1 női kölyök U14 500 méter.

Ez a szám abban a kiváltságos helyzetben találta magát a DOKTOR24 három korcsoportos kajak-kenu magyar bajnokságon, hogy bekerült az 1000 méteres futamok programjába. És mindezt két előfutammal és egy döntővel tehette. Merthogy az esemény második napján főleg egy kilométeren mérték össze tudásukat a felnőtt, a gyermek és a kölyök generáció tagjai.

Ismét letette a névjegyét a Nagy Bianka, Bragato Giada páros: a C2 500 méteren elért győzelem után C2 1000 méteren is ők voltak a legjobbak, ráadásul több mint tíz másodperccel előzték meg a második helyezett váci duót. Ugyanitt a szegedi klub 2001-es születésű fiatalja, Molnár Csenge az újpesti Rácz Nikolettel párban hetedik helyen ért célba. Szintén bajnok lett a szegedi csapat C4 1000 méteren (Molnár Csanád, Csanki Imre, Szilágyi B., Gyányi L.).

Rajtuk kívül még voltak A döntős helyezései a szegedi egyesületnek: Szilágyi Balázs előbb egyesben (C1 1000 méter), majd párosban Gyányi Leventével (C2 1000 méter) negyedik, a tisztán szegedi (Dobronoky Zalán, Barna Kristóf, Szilágyi-Csuta Máté, Szendy M.) kajaknégyes hatodik, Szendy Márk és Sipos Dávid (K2 1000 méter) nyolcadik helyen végzett.

Jutott érem a másik szegedi klubnak, az SZVTSZ vízisport Szakosztálynak is, hiszen Laczó Dániel C1 1000 méteren második helyen zárt a honvédos Fejes Dániel mögött.

A magyar bajnokság szombat 8 órától az előfutamokkal folytatódik, ezen a napon a 200, a 2000 és az 5000 méteres számok játszák majd a főszerepet.  Már 11.45-től lesznek felnőtt döntők, majd a délutáni program 14 órától indul szintén sok-sok fináléval.

A vasárnap pedig a legkisebbeké: a gyermek korosztály (10–12 évesek) versenyzői lepik el a Maty-ért, és vívnak egyesben, párosban és négyesben 9.30-tól nagyjából 18.15-ig ádáz csatákat a vízen az érmekért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában