Helyi sport

2023.07.13. 16:23

Sorsolás miatt izgulhatnak a labdarúgócsapatok

Kezdődnek az izgalmak a Csongrád-Csanád vármegyei labdarúgócsapatok számára. Pénteken 14 órától a felnőtt bajnokságokban, valamint a Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei Kupában mindenki, míg hétfőn a MOL Magyar Kupában hat helyi együttesünk kap ellenfelet.

Becsei Dávid

Bajnokcsapatként várhatja a sorsolást a kék mezes dóci csapat.

Fotó: Karnok Csaba

Elkészül a felnőtt bajnokságok menetrendje, valamint lehull a lepel a Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei Kupa első idei fordulójának párosításairól is. Holnap 14 órától a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Csongrád-Csanád vármegyei igazgatóságának székhelyén kisorsolják a 2023–2024-es szezonra a felnőtt bajnokságok fordulóit, valamint a helyi magyar kupa első párosításait. 

A MOL Magyar Kupa 2023–2024-es kiírásában hat Csongrád-Csanád vármegyei labdarúgócsapat érdekelt. A selejtezősorozatból a Tiszasziget, az FK 1899 Szeged-SZEOL, az Algyő és az SZVSE van ott alanyi jogon a főtáblán, míg a Makó az előző idény elején az NB III.-tól visszalépett csapat jogán. NB III.-asként a Hódmezővásárhelyi FC is ellenfélre vár, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. viszont nem, mivel a tartalékcsapatok nem indulhatnak. Az NB II.-es és NB I.-es klubok később csatlakoznak a sorozathoz. 

Július 17-én, hétfőn 10 óra 30 perctől készítik el az országos főtábla első fordulójának sorsolását. Ismét területi alapon kezdik meg a csapatok a küzdelmet, ezen belül viszont kiemelés nincs, így akár két csongrád-csanádi klub is összekerülhet egymással. 

Ami a Dél-keleti csoport résztvevőit illeti, tizenkét NB III.-as, húsz megyeegyes és két megyekettes együttes várhatja innen a sorsolást. A MOL Magyar Kupa első fordulójának mérkőzéseit augusztus ötödikén vagy hatodikán rendezik meg, a továbbjutás egy mérkőzésen dől majd el. 

A Dél-keleti csoport tagjai, NB III.-asok: Békéscsaba 1912 Előre, Cegléd, ESMTK, FC Dabas, Füzesgyarmat, Hódmezővásárhelyi FC, Karcag, Kelen SC, Körösladány, Monor, Szolnoki MÁV FC, III. Kerületi TVE. 

Vármegyei I. osztályúak: XV. Kerületi Issimo SE, Algyő, Bajai LC, Dunaharaszti MTK, Dunavarsány, Felsőpakony, Harta, Kecel, Kecskeméti LC, Kisújszállás, Makó, OMTK-ULE 1913, Pestszentimre, Pilisi LK, Sárréti DSK, Szarvasi FC, FK 1899 Szeged-SZEOL, SZVSE-G-Falc Kft., Tiszaföldvár, Tiszasziget. 

Vármegyei II. osztályúak: Apostag, Mezőmegyer. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában