Az idei U23-as és ifjúsági világbajnokságnak Olaszország ad otthont

2023.07.04. 18:23

Szeged kísérti Auronzót

Az olaszországi Auronzó ad otthont az ifjúsági és U23-as kajak-kenusok világbajnokságának, a 60 fős magyar keretben annak a MVM Szegedi VE-ből, akiknek szerdán kezdődik a viadal.

Mádi József

Kiss Ágnesre komoly feladatok várnak Olaszországban.

Fotó: MKKSZ

Ami biztos, gyönyörű helyen rendezik az idei ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságot. A helyszín, Auronzó Észak-Olaszországban található, Belluno megyében, Veneto tartományban, a Dolomitok keleti peremén, a Ansiei folyó völgyében, 866 m tengerszint feletti magasságban, a gáttal felduzzasztott Auronzói-tó északkeleti partján, festői természeti környezetben. Szinte majdnem még Ausztria, hiszen nem messze fekszik a két állam hatarától, ráadásul a híres síterep, Cortina d'Ampezzo sincs messze tőle.

Ezen körülmények között is muszáj lesz a feladatokra koncentrálni, azaz a vb eseményeire, amelyek szerdán A magyar különítmény 60 fős csapattal vág neki az év legnagyobb és legfontosabb utánpótlás versenyének, a névsorban pedig ott vannak az MVM Szegedi VE sportolói is.

A legelső nap délelőttjén már előfutamban lesz érdekelt például az ifjúsági mezőnyben a friss felnőtt Európai Játékok-bronzérmes Kiss Ágnes és Molnár Csepke: C2 500 méterem 11.30-kor rajtolnak. Utóbbira még szerdán 18 óra előtt két perccel is vár egy futam C2 mix 200 méteren klubtársával, Szarka Krisztiánnal.

Szarka az ifiknél csütörtökön 9.45-kor a C4 500 méteres egységben versenyez majd újra, míg Kiss Ágnes a viadal második napján C1 500 méteren előfutamozhat 12.25-kor, majd alig több mint két órával később C1 200 méteren is vízre száll.

Molnár Csanád és egysége (U23-as C4 500 méter) szombat 11.32-kor azonnal a fináléban szerepelhet, illetve Paragi Petra az ifjúsági C4 500 méteres egység tagjaként szintén egyből döntős (szombat, 9.41).

A verseny szerda 9 órakor kezdődik az ifjúsági K1 200 méteres női futamokkal, majd ezután pörögnek az események egészen negyed 7-ig. Csütörtökön szintén szintén hasonló időszakot ölel át a világbajnokság, majd pénteken délelőtt már következnek a döntők is. Szombat délelőtt ugyancsak lesznek finálék a délelőtti időszakban, aztán a vasárnap már csak a döntőkről szól. 

Csak emlékeztetőül: tavaly Szeged adott otthont a két korosztály vb-jének, és ezen a magyar hajók a 41-ből 21 számban végeztek az élen, ezzel megnyerték az éremtáblát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában