Helyi sport

2023.07.11. 18:48

Szeged rangos nemzetközi vízilabdatorna házigazdája lesz

Nyolc nemzet U17-es fiú vízilabda-válogatottja játszik három napon át Szegeden a Daikin-kupáért.

Illusztráció: Madar Dávid/MW

Jövő péntektől vasárnapig, vagyis július 21-től 23-ig rangos utánpótlás tornát rendeznek az újszegedi sportuszodában. A világ legerősebb korosztályos válogatottjai érkeznek Szegedre, ilyen rangos vízilabdatornát még nem rendeztek a városban.

– A torna főszervezője a Magyar Vízilabda-szövetség és a Szegedi Vízipóló Suli. A szervezők két négyes csoportot alakítottak ki. Az A jelűbe került Szerbia, Montenegró, az Amerikai Egyesült Államok és Hollandia, míg a B jelűbe Magyarország, Horvátország, Olaszország és Németország – jelentette be hivatalos oldalán az SZVPS.

Jövő pénteken az első mérkőzést 8.30-tól rendezik, az utolsót pedig 20.30-tól. Minden csapatra két meccs vár az első napon, majd pénteken játsszák le a csoportkör harmadik fordulóját. Szombaton délután jön a keresztbejátszás, majd vasárnap jönnek a helyosztók. 9 órától a 7. helyért, 10.30-tól az 5. helyért, 12 órától a bronzéremért játszanak a csapatok, a döntőt pedig 13.30-tól rendezik az újszegedi sportuszodában.

Az U17-es fiú vízilabdázók Európa-bajnokságát augusztus 8–14. között a törökországi Manisában rendezik, erre tart főpróbát a magyar válogatott Szegeden. Az Eb csoportkörében a magyarok ellenfelei a spanyolok, a horvátok és a montenegróiak lesznek. A csapat egyik szövetségi edzője a Szentesi VK szakmai igazgatója, Kis Gábor, valamint Korényi Balázs és Jászberényi Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában