Jól állnak összetettben

2023.07.03. 18:12

Szegedi sikerek a balatonlellei vizes ob-n

A direkt felkészülés meghozta a várt eredményt, a szegedi Balogh Dóra hatalmas pontelőnnyel nyerte meg a CESA és a Prémium Média Zrt. által megrendezett Strong Woman Liga második fordulóját, amely egyben vizes ob is volt Balatonlellén. A Strong Man Ligában pedig első körös sikere után harmadikként zárt a szintén szegedi Borovszki Norbert.

Becsei Dávid

Balogh Dórának a rönknyomás sem okozott gondot.

Forrás: Prémium Média Zrt.

Miután guggolásban és felhúzásban ereje teljében versenyzett, a Strong Woman Liga küzdelmeire is benevezett Balogh Dóra. A bajai első fordulót még harmadikként zárta, a balatonlellei állomásra viszont már komolyabban készült Deli Tamás segítségével. 

A vizes országos bajnokságon nehezítő körülmény, hogy a tárgyak megtelhetnek vízzel. A női versenyzők feladatai között rönknyomás, hordó vállra vétele és hordópakolás szerepelt vízben, míg a homokban traktorgumit kellett forgatni, illetve felhúzni. A férfiaknál tovább nehezítették a versenyszámokat, a traktorgumi forgatást is a Balatonban kellett végrehajtani, míg hordó helyett kőgolyó pakolás szerepelt a programban. 

Nehezítő körülmény Borovszki Norberték számára, hogy a vízben egyes tárgyak megtelhetnek vízzel.
Forrás: Prémium Média Zrt.

A több sportágban is kiváló Borovszki a súlycsoport nélkül ligában a legkönnyebb sportolóként zárt mindkét körben a dobogón, így összetettben is innen várhatja az őszi folytatást. 

Ami pedig Balogh Dóra versenynaptárát illeti, a kamionhúzó ligában is szerepel. Az eddig megrendezett két versenyen egyaránt a második helyen végzett, mindössze néhány századmásodperccel elmaradva a győztestől. Az év legnagyobb attrakciója a Deli Team versenyzőihez hasonlóan neki is a GPC világbajnokság lesz október közepén Kiskunfélegyházán, ahol guggolásban és felhúzásban áll színpadra. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában