Utánpótlás-válogatott játékost igazolt az NB II.-es csapat

2023.07.26. 12:25

Új center érkezett

A Budapest Honvéd csapatától érkező Fábiánkovits Istvánnal hároméves szerződést kötött a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata.

Fábiánkovits István a Honvédtól jött a szegedi együtteshez.

Fotó: Szeged-Csanád GA

Fábiánkovits István 2005. április 30-án született Sopronban – írja a klub hivatalos honlapja. A 186 centiméteres támadó a hűség városában kezdett el futballozni, ahol az U13-as első osztályú bajnokságban 22 meccsen 68-szor volt eredményes. A kiemelkedő eredményeire felfigyelt az Illés Akadémia, így a következő idényt már Szombathelyen töltötte. A vasi vármegyeszékhelyről a Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémiához vezetett az útja, ahol az U15-től kezdve végigjárta a korosztályos csapatokat. 17 évesen mutatkozott be a kispestiek NB III.-as csapatában, ahol összesen 21 mérkőzésen 3 gólt szerzett. Tehetsége felkeltette az utánpótlás-válogatottak figyelmét, többször is magára ölthette a címeres mezt az U17-es és az U18-as nemzeti csapat játékosaként. 2023. május 27-én a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen csereként beállva debütált az NB I-ben.

– Szeretnék minél többet segíteni a csapatnak. Próbálok a legjobb tudásom szerint teljesíteni minden edzésen és mérkőzésen egyaránt. Hallottam, hogy nagyszerű szurkolótábor van Szegeden, remélem, sok gólt szerzek majd, és akkor sikerül a szívükbe férkőznöm. Centerként érzem a legjobban magam a pályán, de bármit eljátszok, amit a vezetőedző kér – nyilatkozta Fábiánkovits István.

Nyári játékosmozgás a Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál

Érkezett: Magyar Zsolt (Csákvár), Palincsár Martin (MTK Budapest), Dimitrije Acsimovics (Partizan Belgrád), Daru Bence (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Óvári Zsolt (ETO FC Győr), Radics Márton (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Borvető Áron (Szombathelyi Haladás), Haris Attila (Paksi FC), Nyári Patrik (Paksi FC – kölcsönbe), Nagy Zsombor (MTK Budapest – kölcsönbe), Fábiánkovits István (Budapest Honvéd).

Távozott: Szatmári Lóránd, Farkas Aurél (Csákvár), Szakály Dénes (Csákvár), Kundrák Norbert (DVSC – kölcsönből vissza), Rédling Kevin (Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Géresi Krisztián (Vasas – kölcsönből vissza), Rácz Balázs (DVSC – kölcsönből vissza), Vári Barnabás (visszavonult), Simon Ádám (visszavonult), Temesvári Attila (Paksi FC – kivásárolták a szerződéséből).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában